Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Ankara'yı Mamak Temsil Edecek

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Pursaklar Spor Salonu’nda gerçekleşen ilköğretim ve liseler arası Ankara Tekvando Şampiyonası’na damgasını vurdu.

218 bayan, 254 erkek sporcunun katıldığı şampiyonada okulları adına yarışan takım sporcuları, bir birincilik ve üç üçüncülük elde ederek Milli Eğitim Bakanlığı Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Ankara'yı temsil etmeye hak kazandı. Sporun farklı kültürlerden milyonlarca insanı birleştirici ve kaynaştırıcı yönü olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sporun sadece rekabet değil, farklılıkları kaynaştıran sosyal bir etkinlik olduğunu söyledi.

Çok büyük bir potansiyeli barındıran ilçemiz bugüne kadar çok başarılı sporcular yetiştirdiğini hatırlatan Başkan Akgül, "Bizler de yerel yönetimler olarak gençlerimizi sporla geleceğe hazırlamak için plan ve projelerimizi hayata geçiriyoruz. Mamak’ta sporu geliştirmek için yeni adımlar atıyoruz. Gerekli alt yapıyı oluşturmak için imkânlar dâhilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spor gençlerimizi, çocuklarımızı, her kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran, sosyal hayatın içine çeken bir aktivitedir. Bölgemizde kapalı spor salonu olmayışından dolayı birçok etkinlik yapılamıyordu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile birlikte bölgemize, Duralialıç Mahallesi’nde her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek Kapalı Spor Salonu kazandırıyoruz. Mamak’ı spor tesislerimizle, rekreasyon alanlarımızla iş merkezleri ve kentsel dönüşüm projelerimizle cazibe merkezi haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Mamak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Sezai Yalçın ise "Sporcularımızın azimli çalışmalarının sonucunda başarılı olduk. Bizleri destekleyen Başkanımız Mesut Akgül’e ve kulüp yönetimine desteklerinin karşılığını büyük başarılar olarak geri vereceğiz.” şeklinde konuştu.