Sofuoğlu, İtalya Yarışına Katılacak

İtalya'da test antrenmanlarında kaza yaparak sol dizini kıran milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu; "Bir haftada iki kırık yaşadım.İnşallah İtalya yarışına katılıp güzel bir sonuçla Türkiye'ye geleceğiz." diye konuştu.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışının yapılacağı İtalya'da Imola Pisti'ndeki resmi test antrenmanlarında kaza yaparak sol dizini kıran ve dizine platin takılan Kenan Sofuoğlu, hızla iyileşiyor. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya koşusunu birincilikle tamamlan ve genel klasmanda 25 puanla ilk sırada bulunan Sofuoğlu, fizik tedavisine memleketi Sakarya'da devam ediyor. Sofuoğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, henüz tam olarak iyileşmediğini söyledi.

İtalya yarışına yetişmek için çok büyük bir sıkıntısının bulunmadığını kaydeden Sofuoğlu, "Sakatlık yaşadığım yerler motosiklet kullanmamı çok etkileyecek yerler olmadığı için şanslıyım. İnşallah İtalya yarışına katılacam. Bir haftada iki kırık yaşadım ama ikinci yarışa katılacam." dedi.

Yaşadığı sakatlığın genel klasmandaki durumunu etkileyip etkilemeyeceğini İtalya yarışında göreceğini anlatan Sofuoğlu, "Şu an bir yarış yapıldı. Birinci durumdayım. Ama ikinci yarış İtalya'da . Durumumu İtalya yarışından sonra göreceğiz. Şuanda yüzde yüz hazır bir sporcu değilim. Vücudumda iki kırık var. Bu demek değil ki yarışamam ya da yarışa katılamam. Yarışa katılacam ve orada durumumu göreceğiz. İnşallah bu kırık çıkıklardan kurtulabilirsek iddiam büyük. İkinci yarışa katılacam. İnşallah güzel bir sonuçla Türkiye'ye geleceğiz." dedi.

Motosikletiyle ilgili bir sıkıntısının bulunmadığını ifade eden Sofuoğlu, 4-5 yarışa dizindeki platinle çıkacağını kaydetti.

Platinin sezon ortasında alınacağını dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:"Platin sezon ortasında alınacak. Onun alınması bir sıkıntı değil. Bir haftada düzelen bir durum. Önümüzdeki 4-5 yarışa platinli bir şekilde çıkmam gerekiyor. Motosikletle ilgili de bir sıkıntı yok. Motosiklet ilk yarışta potansiyelini gösterdi."Öte yandan sezonun ikinci yarışı 1 Nisan'da İmola Pisti'nde koşulacak.