Serdar Bilgili: 'Önümüzdeki 3 Yıl Kimse Beşiktaş'tan Birşey Beklemesin'

Beşiktaş'ın eski başkanlarından Serdar Bilgili, Siyah-beyazlı kulübün çok büyük sıkıntıda olduğunu belirterek, gelecek 3 yıl boyunca kimsenin başarı beklememesi gerektiğini söyledi.

Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da oy kullanan Bilgili, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bilgili, şu anda Beşiktaş tarihinin en zor dönemini geçirildiğini belirterek, "Seçim açısında zor değil neticesi az çok belli. Fakat bu yönetim Beşiktaş tarihinin en sıkıntılı yönetimi olacak. Allah yardımcıları olsun. Tüm arkadaşlarımız bu sorumluluğun altına girmekle çok büyük cesaret gösteriyor. Onun için Beşiktaş camiası çok büyük destekolmalı. Birçok kişinin kaçtığı seçimde aday oldular" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2-3 YIL KİMSE BAŞARI BEKLEMESİN"
Beşiktaş başkanlığını bıraktıktan sonra yaklaşık 300 milyon dolar borç yapıldığını anımsatan Bilgili, "Beşiktaş'ta bilançolara ve hesaplara bakarsanız 350-400 milyon civarında bir borç var. Bu çok ciddi bir rakam. Altından kalkması çok kolay bir borç değil. Biz zamanında 17 milyon dolar borçlar bırakmıştık. Yaklaşık 7-8 yıl içinde 300 küsur milyonluk bir borçlanma olmuş. Bu yeni yönetimin çözmesi gereken bir durum. Artık şunu görmek lazım, kulüpten önümüzdeki dönemde kimse başarı beklemesin. Tamamenyönetime destek olunmalı ve ayakta durması sağlanmalı. Mali olarak kendi kendine yeterli duruma gelmesini hep birlikte sağlamamız lazım. Ben 2-3 yıl bu yönetimden sportif değil mali bir başarı beklenmeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.