Serdar Bilgili: Beşiktaş'tan 2-3 Yıl İçinde Sportif Başarı Beklenmemeli

Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Serdar Bilgili, yapılan seçimin Beşiktaş tarihinin en zor seçimlerinden birisi olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulubü'nün başkanlık seçiminin yapıldığı Harbiye'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde oyunu kullanan Bilgili, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Seçimin Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyen Serdar Bilgili, "Bu seçim, Beşiktaş tarihinin en zor seçimidir. Seçim açısından neticesi az çok bellidir. Bu yönetim Beşiktaş tarihindeki en sıkıntılı, en zor Beşiktaş'ı devralacak. Allah yardımcıları olsun. Birçok kişi görevden kaçarken bu arkadaşlarımız cesaret gösterip seçime girdiler. Beşiktaş camiasının destek olması gerekiyor. Yeni yönetimi zor günler bekliyor. Her zaman yanlarında olmak lazım." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Bir ara başkanlık için sizinde isminiz geçti' hatırlatmasını yapması üzerine Bilgili, "Benim başkanlık yapmam söz konusu değil. Ben o defteri 2004 yılında kapatmıştım." dedi.

2004 yılında görevi bıraktığı zaman Beşiktaş Kulübü'nün 17 milyon dolar borcu olduğunu hatırlatan eski başkan Bilgili, sözlerini şöyle tamamladı:"Şu anda mali bilançolara bakarsanız Beşiktaş'ın durumu hiç iç açıcı değil. Kulübün 350 mliyon dolar civarında borcu var. Bu borcun kaldırılması zor. 8 yıl içinde borçlar 300 milyon dolar artmış durumda. Bana göre önümüzdeki 2 - 3 yıl içinde kimse Beşiktaş'tan saha başarısı beklemesin. Kulübün mali olarak ayakta durması lazım. Beşiktaş'ı kendi kendine yeten kulüp haline getirmemiz lazım. 2 - 3 yıl içinde sportif değil mali başarı beklenmeli."

Serdar Bilgili, daha sonra başkan adayı olan Fikret Orman ile basın mensuplarına poz verdi.