Galatasaray - Trabzonspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ileri ikiliden beklediği verimi alamaması nedeniyle saha içinde bazı taktik değişiklikler yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Terim, "Gönül ister ki teoride düşündüklerimiz pratiğe yansısın. İki atak oyuncumuz etkili olmayınca, bayağı etkisizlerdi, doğal olarak bir formül üretmeye çalışıyorsunuz. Bunlar içinde de bazen risk alıyorsunuz. Bugün başka formüller de saha içinde üretebilirdik. Genelolarak, doğru gibi gözüküyor 1-1'lik skora bakıldığında. Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir" dedi.

Fatih Terim, bu sezon büyük takımlarla yaptıkları maçları yenilgisiz tamamlamalarıyla ilgili olarak, "Büyük ihtimalle Play-off yine dördümüz arasında geçecek. Derbileri kaybetmedik. Bu önemli. Galatasaray Futbol Takımı kendi göbeğini kendi kesecek kapasite demektir bu" cevabını verdi

Tecrübeli teknik adam, oyuncuların hakeme itiraz ettikleri bir anda yedikleri gole değinirken, şöyle devam etti: "Öne geçmek için çalışıyorduk. Oyuncular, oyun oynanırken pozisyonu yargılamamalı. Biz böyle bir gaflete düştük. Herhalde pozisyonun faul olmadığını düşünerek hareket ettiler. Yanlış. Onları ilgilendirmez. Hakem kararını vermiş. Onlara ait değil yargısı. Onları asıl yanıltan, sanırım iki takımdan da birer oyuncunun yerde yatıyor olmasıydı. 'Başlatmaz' diye düşündüler ve yine yanıldılar. Böyle bir gol yedik biz. Trabzonspor önemli oyuncuları olan bir takım. Geriye düşmek böyle bir takım karşısında kolaydeğil. Hem eşitliği sağlamaya hem de gol yememeye çalışacaksınız. Tüm dengeleri bozduğu gibi daha fazla efor sarf etmenizi sağlar. Buna rağmen bizim bir dileğimiz oldu. 'Rabbim, ilk yarıda 1-0'a razıyız' dedik ben ve Hasan Şaş. İkinci yarıda her saniyesi heyecanlı bir maç seyrettik. Sadece futbolcular değil, bütün birimler Play-off'ların gergin geçeceğini hesap ederek hazırlanmalı. Sadece oyuncular için bunu söylemek vicdansız, haksız bir cümle olur. Herkes ortamı daha sakin hale getirmeyi düşünmeli. Buradaben oyuncularıma gerekeni söyledim devre arası. Böyle bir hakları yok. Böyle mükemmel bir sezon geçirmiş, en yakın rakibine bile önemli fark atmış, normal sezonu bitime 3 hafta lider bitirmeyi garantilemiş bir takımın derbilerde böyle bir gol yeme hakkı yok. Ama sonuna kadar bırakmadılar ve bazen futbolda böyle goller de atılamayabiliyor. Kaçırılması daha zor goller. Ben, en iyi oynadığımız maçlarda da yapacak çok şeyimiz olduğunu söylemiştim. Bugün ne kadar haklı olduğumu görmekten mutluyum. Daha çokişimiz var, daha çok böyle maçlar oynayacağız." Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında etkisiz kalan Necati-Baros ikilisine neden Trabzonspor karşısında şans verip, tek forveti düşünmediğiyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Tek forvette olabilirdi tabii ki. Ama ben nerede olursa olsun, 2-3, hatta 4-5 atak oyuncusu oynatmaktan geri durmayan bir adamım. Necati'nin golleri var, Baros yine öyle. Oynatmadığımız zaman şikayet var, oynattığımız zaman şikayet var. Tek forvet de çıkabilirdik ama iki atak oyuncusuyla Fenerbahçe'den aldığıliderliği bugüne kadar getiren bir takım var. Elmander'in en önemli başarılarından bir tanesi, bizim baskı noktamız olması. Aynı şeyi diğerlerinden alamıyoruz. Birkaç önemli özelliğimiz var ve biri de baskı. Yapamadığımız zaman sıkıntı olur" cevabını verdi.

Fatih Terim, Elmander'in sakatlık durumuyla ilgili olarak, "Çok emin değiliz ama riske de atmak istemiyorum. Play-off maçlarının tamamında yer almasını istiyorum. Süratle iyileşiyor. Orduspor veya Manisaspor maçı olabilir. Elmander bu konumumuzda bize çok yardımcı olan bir oyuncumuz" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcu Mehmet Batdal ise maça galibiyet hedefiyle çıktıklarını dile getirerek, "Galibiyetle ayrılsaydık, puan farkını koruyacaktık. Talihsiz bir gol yedik. Kalemize çok gelemediler, kontrataklarla çıkmaya çalıştılar. Biz de istediğimiz pozisyonları bulamadık. Penaltıdan gelen gol var. Ardından benim pozisyonumda galibiyete çok yaklaştık. O da olsa çok güzel bir gün olacaktı. Geri dönüş mücadelesi verdiğimiz bu maçta 1 puan iyi oldu" dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Yiğit İsmail Gökoğlan da ilk yarıda istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini anlatarak, "Çok talihsiz bir gol yedik, bize yakışmayan bir goldü. İkinci yarı bambaşka olan, özüne dönen bir Galatasaray vardı. Galibiyet için çok çalıştık. Penaltıdan sonra ataklarımızı arttırdık ama 3 puanı alamadık. Rakibin kaliteli oyuncuları var. Son 2 haftada 6 puan alıp, maksimum puanla Play-off'a girmek istiyoruz" diye konuştu.

TRABZONSPOR CEPHESİ Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmayı kazanmayı hak ettiklerini söyledi.

Güneş, maç öncesinde liderden 17 puan geride olduklarını hatırlatarak, "Bu sezon çok puan kaybı yapan bir takımız. Uzun bir sezondan çıktık. Mutlaka kazanmalıydık. Oyun anlayışı olarak, fizik olarak, taktik olarak da kazanmayı hak ettik. Eğer biraz akılcı oynasaydık maçı farklı da kazanabilirdik. Kendi sahamızda 3-0 yenildiğimiz maçta Galatasaray bizden bu kadar üstün değildi" dedi.

İkinci yarddda her saniyesi heyecanlı bir maç seyrettik. Sadece futbolcular deıda seyircinin olağanüstü baskı yaptığını belirten Güneş, "Bu baskıyla, Galatasaray'ın isteğiyle, hakemin de kararsız kalışıyla 2 puan kaybettik, üzgünüz. Ancak takımın oyun anlayışı nedeniyle mutlu olduk. Taktik disiplini ve oyun anlayışında oldukça iyiydik. Özellikle son bölümde hakem hataları da üst üste gelince, oyuncularım hakemle konuşmaları oyuncularımı daha fazla hata yapmaya itti. O anlarda Galatasaray da pozisyonbulmaya başladı.

Bu maçın sonunda hem Galatasaray, hem biz 2 puan kaybettik" diye konuştu.

Futbol oyununun güzel olması için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini anlatan Şenol Güneş, "Futbolcular bu tür ambianslardan etkilenir. Seyirci 'Vur, kır, parçala' diyorsa, oyuncu da vurur. Hakem artistik hareketlere yanlış karar verirse, oyuncu bunu yapar. Futbolcu yeteneği olarak iyiyiz ama anlayış olarak geriyiz. Çok daha mesafe almamız gerekiyor" ifadesini kullandı

Lig periyotlamasını "Saçma sapan" diye nitelendiren Güneş, "Biz kayıp puan olarak baktığımızda gerideyiz, Beşiktaş'la birlikte. Saçma sapan lig periyotlaması var. Buradan sağ salim çıkmak bile kolay değil. Herhalde bu seneye olmaz, olursa intihar olur. Ligin güzelliğini buna rağmen taşımaya çalışıyoruz" dedi

Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, "Yaramı deşme, siz görüyorsunuz. Rakibin de eline geliyor, bize de vuruyor. İlk yarıda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında hep eksik oynadık. Hakem maçta Emre Çolak'ın yaptığı faulünü veremedi, çünkü sarı kartı vermek zorunda kalacaktı. Diğerlerini konuşmak bile istemiyorum" cevabını verdi

"Şu anda herkes nasıl kazanabileceğini, bunu başarmak için nasıl hile yapabilirimi düşünüyor" diyen Güneş, "Biz kendimizi şu anda başarısız olarak görüyoruz, zaten puan cetveline baktığınızda görüyorsunuz. Bu hataları yapmasaydık puan cetvelinde yukarılarda olurduk" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonsporlu futbolcu Zokora, İstanbul'da çok zor şartlarda geldiklerini belirterek, "Kupada saf dışı kalınca, Galatasaray maçın favorisi haline geldi. Nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynadık. Oyunun temposunu biz belirledik. Kazanmamız gereken bir maçta 2 puanı kaybettik. Bu üzüntü verici. Gelecek hafta Fenerbahçe'ye karşı her anlamıyla çok önemli bir maç oynayacağız ve kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.

Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin da Galatasaray ile zor bir maç yaptıklarını kaydederek, "Play-off'a girerken puan farkını kapatmaya çalışıyoruz. Bugün 2'yi, 3'ü yakalayabilecek bir futbol varken, olmayacak bir penaltıyla sonuç böyle oldu. Ne kadar penaltı olduğu da tartışılır. Puan farkı açılınca bazı kararlar daha rahat veriliyor. En azından oyunumuz güzeldi. Bu futbola göre iyi bir skor değil. Gelecek hafta Fenerbahçe maçı var. Orada iyi bir sonuç alıp, Orduspor maçının ardından Play-off'a iyi birdurumda gireriz umarım" açıklamasında bulundu .