Beşiktaş Olağanüstü Genel Kurulu

Beşiktaş'ta Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da oy kullanma işlemi başladı.

Harbiye'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplatısı'nda açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Yalçın Karadeniz, Beşiktaş'ın 33. başkanını seçmek üzere toplandıklarını belirterek, "Katkılarınız için, desteğiniz için, şahsım ve Başkanlık Kurulu arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesine güzel bir günde, böylesine güzel bir salonda, böylesine muhteşem delegasyon önünde seçeceğimiz Beşiktaş başkanımızın, Camiamız ve Türk sporu için hayırlarauğurlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yalçın Karadeniz, Tüzüğün 13. maddesi gereği Genel Kurul'un dirlik ve düzenlik içinde geçmesini teminen bir Başkan, iki Başkan Vekili ve 2 yazmandan müteşekkil Divan Başkanlık Kurulu'nun oluşması gerektiğini belirterek önergelerin sunulmasını istedi. Karadeniz, Kongre Divan Başkanlık Kurulu'nun oluşturulması için verilen tek önergeyi oya sundu ve üyelerin oyuyla kabul edildi.

Kongre Divan Başkanlığı'na Uluç Gürkan seçilirken, Başkan Yardımcıları olarak Özgür Mert Balcı, Tansu Tozonarıcı, Yazmanlar olarak da Rasim Acar ve Fuzuli Mehmetoğlu görev yaptı.

Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan'ın konuşmasının ardından, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitler ve Beşiktaş kulübü üyeleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının takiben oy verme işlemine başlandı.

Bu arada Beşiktaş Koleji öğrencilerinden oluşan bir gurup öğrenci, dostluk mesajı verdi. Öğrenciler arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizede Osman karakterini canlandıran Emir Berke Zincidi de yer aldı.

Saat 17.00'ye kadar devam edecek oy verme işleminde saat 11.00 itibariyle bin 153 kişinin kongreye katılım gösterdiği açıklandı