Villar İle Alp 17 Ekim 1973'ü Konuştular

36. UEFA Olağan Kongresi'ne ev sahipliği yapan İstanbul, 3 gün boyunca birçok önemli futbol adamına ev sahipliği yaptı.

Bu yöneticilerden biri de UEFA Asbaşkanı ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar idi.Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen UEFA Kongresi gala yemeğinde, tanışıklıkları 40 yıl öncesine dayanan Angel Maria Villar ile Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp de biraraya geldi.Villar ile Zekeriya Alp, 17 Ekim 1973'te İnönü Stadı'nda oynanan ve 0 - 0 sonuçlanan Türkiye - İspanya A Milli maçını konuştular. Milli takım formaları ile o maçta karşılıklı oynayan 2 eski milli futbolcu, hem o maçı hem de o dönemleri yad etti.

VİLLAR DA HAKEMLİK YAPMADAN HAKEM KOMİTESİ'NİN BAŞINA GEÇMİŞ

Aynı zamanda UEFA Hakem Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten İspanyol Villar, MHK Başkanlığına atanan Zekeriya Alp'i yeni görevinden dolayı tebrik ederken, "Eski bir futbolcu olarak hakem komitesi başkanlığını benim yürüttüğüm gibi futbolun içinden gelen senin de MHK Başkanlığında başarılı olacağına eminim." dedi.

MHK Başkanı Zekeriya Alp de, İspanya Futbol Federasyon Başkanlığı'nı 24 yıldır aralıksız yürütmesinden dolayı Angel Maria Villar'ı tebrik etti .