Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası’nda Trakya Üniversitesi Şampiyon Oldu

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ)’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası sona erdi.

Türkiye 'nin değişik üniversitelerinden toplam 416 sporcunun katılımıyla 4 gün boyunca süren şampiyonada genel kategoride 66, kadınlarda ise 36 üniversite mücadele etti. Dereceye giren sporculara PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi 'nde düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi.

Ödül törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin, Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Sebahattin Nas, akademisyenler ve sporcular katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Bağcı, üniversitenin kuruluşunun 20. yılında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu yıl bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında bir çok önemli organizasyonun hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Rektör Prof. Dr. Bağcı genel kategoride birinci olan Trakya Üniversitesi 'nin madalya ve kupasını takdim etti. Ev sahibi PAÜ genel kategoride altıncı, kadınlarda ise dokuzunculuğu elde etti. Şampiyona sonunda kategorilerinde ferdi ve takımlarda dereceye girenler şöyle:

Genel Kategori

Ferdi
1-Ali Polatel (Trakya Üniversitesi)
2-Özgür Çatalkılıç (18 Mart Üniversitesi)
3-Orkan Eminov (S.Demirel Üniversitesi)

Takım
1-Trakya Üniversitesi
2-ODTÜ
3-18 Mart Çanakkale Üniversitesi Kadın Kategorisi

Ferdi
1-Emel Kaya (Ege Üniversitesi)
2-Kübra Öztürk (Hacetepe Üniversitesi)
3-Işıl Diril (Yaşar Üniversitesi)

Takım
1-Hacettepe Üniversitesi
2-Ege Üniversitesi
3-Marmara Üniversitesi