Gençleri Sporla Buluşturan Şenlik

Şanlıurfa Valiliği'nin koordinesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri arasında düzenlenen 1. Gençlik Şenlikleri Ödül Töreni düzenlendi.

Karaköprü beldesinde bulunan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç'in yanı sıra, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrencileriyle aileleri katıldı.

Merkeze gelişinde halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan Vali Celalettin Güvenç, daha sonra ilköğretim okulları arasında düzenlenen 1. Gençlik Şenlikleri ödül törenine katıldı.

CelalettinGüvenç, milletlerin geleceğini iyi bir gençliğin belirlendiğini belirterek, eğitime, gençliğe yatırım yapmayan devletlerin ayakta kalamayacağını söyledi.

Bunu çok iyi bildiklerinden dolayı gece gündüz demeden çalışarak gençleri geleceğe hazırlamaya çalıştıklarının altını çizen Vali Güvenç, "Daha iyi okullarda okuyun, daha iyi sahalarda oynayın, daha güzel geleceğe hazırlanın diye gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler de buna hazır mısınız? Size emek veren bütün öğretmenlerinizi, ağabeylerinizi tebrikediyor ve bu iş için bize Ankara'dan sürekli destek veren bakan ağabeylerinize ve Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü'de hizmet veren Gençlik Merkezinin SODES kapsamında yapıldığını dile getirerek, merkezin spor ve sanat dallarında eğitim verdiğini söyledi.

Vali Güvenç'ten merkeze olan katkısının devam etmesini isteyen Başkan Çiftçi, merkez sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan korunarak, spor ve sanat dallarına kendilerini yetiştirme fırsatı bulduğunu vurguladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, gençlik merkezleri arasında düzenlenen 1. GençlikŞenliklerine 6 branşta, 23 okuldan 2 bin 300 öğrencinin katıldığını bildirdi. Konuşmaların ardından Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Tenis, Satranç turnuvalarında dereye giren okulların takımlarına madalya ve kupaları Vali Celalettin Güvenç tarafından verildi.

Öğrencilere eşofman ve çeşitli hediyeler de veren Vali Güvenç, genç sporcularla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi .