Geçmişin Hesabı İçin Türk Bayrağını Yasakladılar

İngiltere’de Championship’te mücadele eden Millwall ile Leeds United takımları bugün karşı karşıya gelecek

Geçtiğimiz sene iki ekibin mücadelesinde Millwall taraftarlarının Türk ve Galatasaray bayrağı açarak rakiplerini kızdırması üzerine bu seneki karşılaşmaya bu bayrakların girişinin yasaklandığı bildirildi. Galatasaray 'ın, UEFA Kupası 'nı kazandığı 2000 yılında İstanbul 'da Leeds takımı ile oynadığı yarı final ilk maçının öncesinde çıkan olaylarda iki İngiliz taraftarın öldürülmesi, Millwall 'lu holiganlarca alay malzemesi olarak kullanılmıştı.

Ada basınında yer alan haberlerde bugünkü karşılaşmaya girişte taraftarların üzerlerinin aranacağı ve Türk bayrağı ile Galatasaray bayraklarının içeri sokulmayacağı belirtildi. Kulüp yönetimi ayrıca taraftarlarından bu olaylarla ilgili rencide edici tezahürat yapmamalarını da istedi.

Kulübün aldığı yasak kararının altında Leeds taraftarından gelen şikayetlerin olduğu ortaya çıktı. Millwall yerel basınından NewsatDen 'e yansıyan habere göre alaya alınan Leeds taraftarlarının, geçen sene iyice ayyuka çıkan olayların ardından Londra kulübünü şikayet yağmuruna tuttukları belirtildi. Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada olaylarda hayatını kaybeden taraftarlardan birinin annesinin şikayet telefonu açarak, yaşanan ölüm üzerinden dalga geçilmesinin kendisini büyük üzüntüye sevk ettiğini ilettiği, bunun da Milwall idarecilerini büyük üzüntüye sevk ettiği, yasaklama kararının ardında özellikle bu telefonun çok etkili olduğu belirtildi.