Erzincan Amatör Küme Final Maçında Kavga

Erzincan 1. Amatör Küme Play-off final maçında karşı karşıya gelen Erzincanspor ile Tercanspor müsabakası sonunda olaylar çıktı.

Tercansporlu futbolcular ve teknik heyet orta hakeme saldırdı. Emniyet güçlerinin müdahalesine rağmen sportmenlik dışı davranışlarına devam eden Tercansporlu teknik heyet ve futbolcular daha sonra Erzincasporlu taraftarlara saldırdılar.

Erzincan 1. Amatör Küme futbol karşılaşmalarının finali Erzincanspor ile Tercanspor arasında 13 Şubat Şehir Stadyumu'nda oynandı. Erzincanspor ve Tercanspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Her iki takımın da vasat bir futbol sergilediği maçın uzatma dakikalarında Erzincanspor'dan Tayfun 118. dakikada attığı golle Erzincanspor'u 1-0 öne geçirdi ve karşılaşma bu skorla sonuçlandı. Erzincanspor'dan Tayfun'un attığı golün ofsayt olduğu gerekçesiyleitirazlarını sürdüren Tercansporlu futbolcular ve teknik heyet orta hakem Aydın Şengül'e saldırdı. Emniyet güçlerinin müdahalesine rağmen sportmenlik dışı davranışlarına devam eden Tercansporlu teknik heyet ve futbolcular daha sonra Erzincasporlu taraftarlara saldırdılar. Futbol ahlakına uymayan hareketlerine devam eden Tercansporlu futbolcuar Erzincanspor taraftarlarını taşlayarak taşkınlıkların devam ettiler. Olaylar güvenlik güçleri tarafından zor sakinleştirildi.

1. Amatör kümeyi şampiyon tamamlayan Erzincanspor, Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Refahiyespor'un play-off maçları sonucunda Refahiyespor 3. Lige çıkarsa maç oynamadan BAL ligine çıkacak. Refahiyespor 3. lige çıkamazsa Erzincansporla Refahiyespor tek maç oynayacak ve maçın galibi BAL liginde mücadele etmeye hak kazanacak .