Başkan Adayı Bülent Deriş'in Yeni İnönü Projesi Belli Oldu

Beşiktaş'ta yarın yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adaylarından Bülent Deriş, gerçekleştirmeyi amaçladıkları yeni İnönü Stadı'nın mimari projesinin detaylarını açıkladı.

Üstten bakıldığında "Kartal" görüntüsünün ortaya çıktığı yeni İnönü Stadı projesi 18 ile 24 ay arasında tamamlanacak. Kapasitesi ise 36 ile 40 bin kişi arasında olacak. Stadyum, Deriş'in yönetim kurulu listesinde yer alan Mimar ve Şehir Plancısı Prof. Zekai Görgülü yönetiminde kurulacak komisyon tarafından yenilenecek. Deriş'in, yeni İnönü Stadı projesine imza atacak olan isim ise İlhan Durusoy.

Planlanan yeni İnönü Stadı'nın mimari çizimini anlatan Bülent Deriş, gökyüzünden bakıldığında kartal gibi duran yeni stadın akustik sisteminin rakip futbolcularda psikolojik rahatsızlık yaratacağını da söyledi.

Deriş, çelik konstrüksiyonlarla tamamı kapalı olacak stadyum için şu ifadeleri kullandı: "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni stadyumlarından sonra Beşiktaş'ın bu konuda geride kalması asla düşünülemez. Bunun için kulübümüzün simgesi olan kartal figürünü stadyumumuzun mimarisine uyguladık. Koltuğundan, tuvaletine kadar her şey daha modern ve ihtiyaçlara uygun olarak yapılacak. Neredeyse kangren haline gelen İnönü Stadı'nın yenilenmesi ile ilgili proje 18 ile 24 ay arasında tamamlanacak. İnönü Stadı'nın kapasitesi projenin yasal sınırları içerisinde 36-40 bin kişiye ulaştırılacak. 950 kişilikloca, yaklaşık 5 bin VİP koltuk ve 30 bin normal koltuk ile mütevazı ama çağdaş bir stadı taraftarımıza ve futbolumuza kazandıracağız. Stadyum yıkılıp yeniden yapılmak yerine parçalar halinde yenilenecek. Böylece gelir kaybına uğramadan İnönü Stadı'nı büyük ve modern bir yapı haline getireceğiz." Beşiktaş Başkan Adayı Bülent Deriş, taraftarlarına konforlu bir stadyum armağan edeceklerini dile getirerek, "Bunun için kulüp kasasından da tek kuruş para çıkmayacak. Tribün sponsorluğu sistemiyle stadyumun maliyetini karşılayacağız. Stadyum dörde bölünerek sponsor firmalara paylaştırılacak. Buradan beklenen muhtemel gelir de 16 milyon liradır. Finansman, tribünlere sponsor olan firmalar tarafından karşılanacak" dedi.

Öte yandan yarınki kongre ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bülent Deriş, "Camiamıza büyük katkılarda bulunmuş isimlerle tek tek görüşüyoruz. Kulübü en iyi şekilde yönetebileceğimizi biliyorlar. Bu nedenle bizimle birlikteler ve desteklerini dile getiriyorlar. Onlardan aldığımız güçle yarın sandıktan bizim yönetim kurulumuz çıkacak. Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın mali yapıları güçlüdür. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ertesi gün çözebilecek yapıya sahibiz" şeklinde konuştu .