Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir Açıklama Yaptı

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, ''Ülkemizde beşincisi düzenlenecek şampiyonaya şu ana kadar 27 ülkeden, 54 sporcu başvurdu, bu bir rekordur'' dedi.

Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de basın toplantısı düzenleyen Kandemir, 23-29 Nisan tarihleri arasında, Erzurum'da düzenlenecek ''Curling 2012 Dünya Karışık Çiftler Şampiyonası'' hakkında bilgi verdi.

Kandemir, bugüne kadar 4 kez düzenlenen şampiyonanın Türkiye ve Erzurum açısından büyük önem taşıdığını, bu nedenle her ayrıntıyı dikkate aldıklarını söyledi.

Şampiyonaya, Türkiye Milli Takımı'nın iki sporcuyla katılacağını belirten Kandemir, şöyle konuştu:

''Türkiye'de 317'si faal 584 lisanslı curling sporcusu bulunmaktadır. Ülkemizde henüz iki yıllık bir geçmişi olmasına rağmen çok fazla talep olan bu branşın özel tesisinin Erzurum'da bulunması da büyük bir şans. Dünyada sadece curling için kullanılan buz pisti sayısı 6'dır ve bunlardan birisi de Erzurum'da bulunmakta. 23-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek şampiyona, ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Şampiyonaya 27 ülkeden 54 sporcu ve 27 antrenör katılacak. Biri Erzurum'dan olmak üzere iki sporcuyla ülkemiz temsil edilecek. bugüne kadar yapılan şampiyonalara 22 veya 23 ülkeden katılım oluyordu. Böylesine uluslararası bir katılımın olacağı şampiyonada tüm dünyanın gözü Erzurum'da olacak.''

Kandemir, Dünya Curling Federasyonu Başkanı dahil, uluslararası federasyonun önde gelen isimlerinin müsabakaları izlemek üzere Erzurum'a geleceğini belirtti.

Katılacak ülkeler arasında Kanada Curling Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan ve 12 dünya, 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Jim Waite'nin de bulunduğunu ifade eden Kandemir, şunları kaydetti:

''Erzurum'a gelecek ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İrlanda, İskoçya, İspanya, İsviçre, İsveç, Japonya, Kanada, Letonya, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovakya, Yeni Zelanda'dır. Müsabakalar 23 Nisan'da başlayacak ve Türkiye ilk maçını Slovakya ile yapacak.''

Türkiye Curling Milli Takım Antrenörü Fatih Ağduman ise curlingde yeni olan ''Karışık Çiftler'' branşı hakkında teknik bilgi vererek, bugüne kadar düzenlenen turnuvalarda Rusya'nın bir, İsviçre'nin ise 3 şampiyonluğu bulunduğunu belirtti.