Nazilli Belediyespor PFDK Cezasını Ağır Buldu

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), dün yaptığı toplantıda kurula sevk edilen kulüplere, futbolculara, yöneticilere ve teknik adamlara çeşitli cezalar verdi.

Kurul, Spor Toto Süper Lig takımları Medical Park Antalyaspor'a 60 bin Lira, Kayserispor' 10 bin Lira, Samsunspor ve Eskişehirspor'a ise 5'er bin Lira para cezası verdi. Aydın’ın 3.Lig 2. grup temsilcisi Nazilli Belediyespor’da Furkan İlker Baştan’a verilen 3 maçlık ceza ise şok etkisi yarattı. Haksız yere 2. sarı kart verildiği için itirazda bulunan Furkan’a hakemin raporu doğrultusunda 3 maç ceza verilirken, aynı olaya itiraz edilen ve maçta tribüne gönderilen kaleci antrenörü Turgay Kaplakarslan’a ise 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası verildi.

“FURKAN, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYIP”
Verilen cezanın ağır olduğunu düşüncüklerini ifade eden Nazilli Belediyespor Kulüp Menajeri Orhan İbiş; “Bu kadar ağır bir ceza beklemiyorduk. Furkan’a yapılan faulden sonra bir serzenişi oldu. Hakemin takdiridir sarı kart verdi. Kendisine itiraz etti ama bu kadar ceza aldıracak bir tutumu olmadı. Artık Futbolcularımız daha dikkatli olarak her türlü ortama hazırlıklı olmalıdır. Bu şekilde kartlarla takımı yalnız bırakmamalıdır. Şampiyonluk yolunda mücadele ve hırslarını sadece iyi oyun için sergilemelidir. Biz bunları takım oyuncularımız ile görüştük. Fakat Furkan’da bizde böyle bir ceza beklemiyorduk. Furkan, özellikle 2. yarıdan sonra takımımızın en iyi futbolcuları arasına girmişti. Birçok maçta asist, birçok maçta da kazanılmasını sağlamıştı, bizim için önemli bir kayıp oldu. Ama şampiyonluk yolunda hedefe giden Nazilli Belediyespor’da 25 kişilik kadronun tamamı maça hazır ve iyi durumdadır. Furkan’ı aratmayacak futbolcularımız var ama cezanın ağır olduğu gerçeğini değiştirmez” dedi.

PFDK'nin verdiği diğer cezalar ise şöyle:

"3 maç seyircisiz oynama: Siirtspor 15 gün hak mahrumiyeti: Zafer Önder İpek (Kızılcahamamspor idarecisi), Tanju Çolak (Siirtspor başkanı), Reşat Çebi (Araklıspor), Hasan Küçüköğretmen (Hatayspor) 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı: Gökhan Uzungüngör (Beşikdüzüspor teknik sorumlusu), Muharrem Akyüz (Arsinspor kaleci antrenörü), Turgay Kaplakarslan (Nazilli Belediyespor kaleci antrenörü), İsmail Batur (Hatayspor) 5 maç: Ahmet Taş, Erhan Ölker (Siirtspor) 3 maç: Murat Akyüz (Karşıyaka), Furkan İlker Baştan (Nazilli Belediyespor), Eren Yakut (Anadolu Üsküdar 1908), Emrah Bayram (Erzurum Büyükşehir Belediyespor) 2 maç: Mehmet Kuruoğlu (1461 Trabzon), Yasin Öztop (Kastamonuspor) 1 maç: Uğur Keskin (Kastamonuspor), Ulaş Ali Çelik, Aykut Karaman (Beylerbeyi) 20 bin Lira: TKİ Tavşanlı Linyitspor 10 bin Lira: Elazığspor, 5 bin Lira: Siirtspor 4 bin Lira: Ümraniyespor 2 bin 500 Lira: Tanju Çolak (Siirtspor başkanı), Reşat Çebi (Araklıspor), Hasan Küçüköğretmen (Hatayspor) 2 bin 400 Lira: Adana Demirspor 2 bin Lira: Batman Petrolspor Bin 200 Lira: Araklıspor Bin 50 Lira: Anadolu Üsküdar 1908, Hatayspor "