Kayseri KSAKİ Spor Döndü

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde Rusya'nın Dynamo Kursk takımına deplasmanda 75-52 yenilerek kupaya veda eden Kayseri KSAKİ Spor, özel bir uçakla Kayseri'ye geldi.

Kafilede bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, kupa finalinin Kayseri ve Türkiye için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, çok istemelerine rağmen kupayı alamadıklarını kaydetti.

Bundan sonra hedeflerinin daha da büyüdüğünü belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

''Geldiğimiz yerden geriye gidiş yok. İnşallah o kupayı bir gün alıp, yine burada bu şekilde basın toplantısı düzenleyip, Kayseri ve Türkiye ile kupayı buluşturmak istiyoruz. Tabi bütün bunlar ufak tefek de olsa hüznümüzü yansıtan sözler. Şunu söylemeliyiz, birincisi Kayseri'de kapanmak üzere olan bir kulüp vardı, bugün Avrupa kupasında final oynayan bir kulüp var. İkincisi, gittiğimiz yerlerdeki, Fransa, İsrail, Rusya gibi ülkelerdeki spor tesisleri ile bizimkini kıyasladığımızda olağanüstü güzel bir salonumuz olduğunu gördük. Hakikaten çok güzel tesislerimiz var. Demek ki biz bu işin altyapısını fiziki olarak yapmışız. Çocuklarımıza da basketbolu sevdirerek, bu altyapıyı tam perçinleyeceğiz.

Benim dikkatimi çeken bir başka konu daha var. Finalin Kayseri'deki ilk maçında salonda 10 bin kişi vardı. Bunlar aileydi, çocuklarımızdı, kızlarımızdı ve çok güzel, şenlik havasında bir maç yaşadık. Ailelerin bu kadar rağbet ettiği ve geldiği güzel ortamı da devam ettirmek istiyoruz. İnşallah Kayseri'de sporcularımızla daha güzel günleri yaşayacağız diye ümit ediyorum. Ben bunu bir başarısızlık olarak görmüyorum, bu da bir başarıdır.''

Özhaseki, Kursk kentini ve spor salonu ile ilgisizliği gördükten sonra ''Allah şükür'' diyerek, Türkiye'ye döndüklerini kaydederek, ''Burada yaşamanın da bunun gibi keyifli tarafları var. Hatta arkadaşlar 'Başkan bizi buraya özellikle mi getirdin' diye sordular. Anlamadığım için 'niye' dedim. 'Bu kadar kötü bir şehri, böyle kötü tesisleri görün de halinize şükredin demek istedin galiba' dediler'' diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de KASKİ Spor'un önemli bir başarı elde ederek, Avrupa ikincisi olduğunu belirtti.

Sporcu ve yöneticiler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür eden Tamer, ''Kayseri'yi önemli bir ülkede çok farklı bir şekilde tanıttılar. İlk defa katıldıkları Avrupa kupasında ikinci olmak bana göre çok önemliydi. Hepsini tebrik etmek lazım'' dedi.