Kupada Son Çeyrek Finalist Kayserispor Oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Kayserispor, oldukça gergin geçen karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşma sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Metin, basın toplantı odasının kapısını kırarak basın mensuplarına hakaret etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda sarı kartların bol olduğu, Amrabat'ın kırmızı kart görerek oyun dışı bırakıldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem'in hakem tarafından tribüne gönderildiği maç oldukça gergin geçti. Karşılaşma sonrası soyunma odasına giden misafir takımda Metin, basın toplantı odasının kapısını tekmeleyerek kırdı ve gazetecilere hakaret etti.

Yaşanan olayların ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, oldukça çekişmeli ve sert geçen müsabakadan hak ettikleri galibiyeti aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kupa maçlarında nelerin yaşandığını herkesin gördüğünü dile getiren Şota, "Yaşananlar sadece Türkiye'de değil, her ülkede aynı. Çok net 4 pozisyonumuz vardı. İlk yarı oyunu bitirebilirdik ancak maalesef gol atamadık. Gerçekten güzel ve tempolu bir maç oldu. İnşallah taraftarların desteği sürerse başarıyı da beraberinde getireceğiz" şeklinde konuştu.

Amrabat'ın ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasını değerlendiren Şota, "Yaptığı hareket yanlıştı ama o an düşünmeden yaptığı bir hareket olabilir" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktör Yardımcısı Zafer Turan ise Kayseri'ye kazanmak için geldiklerini söyleyerek, "Kazanmak için geldiğimiz karşılaşmadan mağlup ayrıldık. Kaliteli ve özverili bir oyun oldu. Kayserispor'a başarılar diliyoruz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu kaleci Oğuzhan da maça iyi başladıklarını fakat talihsiz bir gol yiyerek elendiklerini belirtti

Kayserisporlu Umut, yaptığı açıklamada bu maçı çok istediklerini ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Umut, "Bizim, finale kadar hedefimiz var, bu kupayı almak istiyoruz. Avrupa kupalarına gidebilmenin en kolay yolu burası. Maçın başından beri iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. Golden sonra biraz geriye çekilmemize rağmen rakip takıma fazla gol şansı tanımadık. Galip geldiğimiz için mutluyuz" şeklinde konuştu