Hasan Şaş Polemiği

Galatasaray antrenörü derbide elindeki kanı alnına sürmediğini söyledi, “Saha içinde olan sahada kalmalı. Biz ortamı germek istemiyoruz” dedi Fenerbahçe ise Lig TV’ye başvurarak, Hasan Şaş’la ilgili görüntülerin yayınlanmasını istedi, ancak yayıncı kuruluştan olumlu yönde yanıt alamadı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde bir pozisyon sonrası sinirlenerek yedek kulübesine yumruk attıktan sonra elindeki kanı alnına sürdüğü iddia edilen sarı-kırmızılı takımın yardımcı antrenörü Hasan Şaş görüntülerin ortada olduğunu ifade etti.
Florya 'da, Galatasaray TV 'nin canlı yayınına çıkan Şaş, iddiaların kendisini üzdüğünü belirterek, “Biz yıllarca Türkiye 'ye hizmet etmiş, az çok etrafta sevilen, tanınan insanlarız. Böyle bir şeye itibar etmeyeceğimizi bilmeleri gerekir. Zaten şu anda görüntüde görünüyordur” diye konuştu.
Derbiden sonra gerilim yaratmamak için olaylarla ilgili hiçbir açıklama yapmadıklarını kaydeden Hasan Şaş, “Fatih Hoca 'ya da yapılmış bir şey var. Ama biz ortalık gerilmesin diye bunun üstünü kapattık. Sahada olan saha içinde kalır. Bizim adetimiz budur. Saha içinde her şey olur ama maçtan sonra herkes birbiriyle kucaklaşır. Bu haberler olmasa da konuşmayacaktım zaten” ifadelerini kullandı.
Şaş, derbilerde yaşanan olayları saha dışına taşımak istemediklerini de vurgulayarak, “Sonuçta biz polis değiliz. Ben de değilim, Fatih hoca da değil. Herhangi bir şikayette de bulunmayız, ortalığı germek istemiyoruz” yorumunu yaptı.

Kulüp yakın takipte
Fenerbahçe Yönetimi 'nin ise Hasan Şaş 'la ilgili elinde görüntüler olduğu ileri sürülen Lig TV 'ye başvurduğu öğrenildi.
Sarı-lacivertlilerin, Şaş 'ın elindeki kanı alnına sürdüğü görüntüleri yayınlaması için Lig TV 'ye yoğun bir şekilde baskı yaptıkları iddia edildi. Konuyla ilgili suskunluğunu koruyan Lig TV 'nin, Fenerbahçe 'ye olumlu yanıt vermediği kaydedildi.
Bilindiği gibi TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe 'ye derbideki küfürlü tezahürat ve saha olayları nedeniyle 2 maç ceza vermişti.