Çeyrek Final İçin 1 Galibiyet Daha

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off müsabakaları çeyrek finali ilk maçında Botaş'ı 64-52 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, çeyrek finali geçmek için rakipleri karşısında bir galibiyet daha elde etmeleri gerektiğini söyledi.

Kalaycıoğlu, maçın ardından ardından düzenlenen basın toplantısında, elde edilen sonuç sayesinde önemli bir avantaj yakaladıklarını kaydetti.

Galibiyetten ötürü oyuncularını kutlayan Kalaycıoğlu, ''Bu skor her şeyin bir başlangıcı. Çeyrek finali geçmek için bir galibiyet daha elde etmemiz gerekiyor. Ümit ediyorum ki hafta sonu Adana'da başarılı olup, rövanş maçına rahat çıkacağız'' diye konuştu.

Kalaycıoğlu, karşılaşma sırasında Larkins'ın baş parmağında sakatlık oluştuğunu belirterek, karşılaşmanın sonucundan ziyade, oyuncusunun ciddi bir rahatsızlıkla karşılaşmamasına sevineceğini sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncularından Çisem İncel de takım olarak finale kadar yükselebilecek güce sahip olduklarını belirterek, bugünkü karşılaşmada da bunu gösterdiklerini vurguladı.

-Botaş cephesi-

Botaş Başantrenörü Osman Orak ise takımının maçtaki performansından memnun olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Mersin ekibini kutluyorum. Eğer önümüzdeki günlerde de böyle oynamaya devam edersek Mersin Büyükşehir Belediyesi çok rahat bir galibiyet daha alır. Bizim hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor. Bu skordan sonra artık işimiz çok zor. Çünkü Adana'daki maçta galip gelmemiz bize yetmeyecek, ardından bu salonda yeniden Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni yenmeye ihtiyacımız olacak.''

Botaşlı oyunculardan Pelin Derya Bilgiç de mağlubiyetin üzüntüsünü bir kenara bırakarak, önlerindeki maçlara bakmaları gerektiğini, mevcut güçlerini oyuna yansıtabilmeleri halinde çeyrek finali geçebileceklerine inandığını bildirdi .