Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın Tanıtımı Yapıldı

14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtım lansmanı Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile şampiyonanın genel koordinatörü Can Korkmazoğlu tarafından yapıldı.

Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Feriye Lokantası'nda yapılan toplantıda basın mensuplarına hem Salon Atletizm Şampiyonası'ndaki hedeflerini hem de 2012 Londra Olimpiyatları'na katılım sayısı hakkında bilgi verdi. Terzi, Ataköy'de yapımı tamamlanan Ataköy Atletizm Salonu'nda organize edilecek şampiyonanın, 9 - 11 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtti. Terzi, yarışlar için hazır olduklarını da söyledi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şampiyonaya her yönüyle hazır olduklarını belirterek, sporseverleri yarışlara davet etti. Terzi, Türk atletizminin gelişini anlattığı konuşmasında, olimpiyat hedefleri ile ilgili de şunları söyledi:
''Bu yıl içinde Nisan ayından Temmuz'un 8'ine kadar olan sezonumuzda da sporcularımızın kotayı aşacağı branşlar belli. Daha bizim Elvan Ebeylegese, Kemal Koyuncu, Mert Girmalegese gibi ismini sayamadığım 8 sporcumuz daha var.

Bayrak takımlarımızın kotayı aşarak olimpiyatlara gitme şansı var ki Türkiye ilk kez bayrak takımı ile bu kadar iddialı. Olimpiyatlara gidecekler ve dünya sıralamasında da 15. sıradalar. Eğer 16'da kalırlarsa ilk kez bir bayrak takımımız da olimpiyatlara katılacak.

Biz Atletizm Federasyonu olarak 2012 Londra Olimpiyatlarına 30 - 35 sporcuyla gitmek istiyoruz. Pekin Olimpiyatları'na 16 kişi ile gitmiştik. Bu bir rekordu, şimdi ise iki katından fazla sporcu ile gitmek istiyoruz.''

Şampiyonada 172 ülkeden 685 sporcunun katılacağını kaydeden genel koordinatör Can Korkmazoğlu ise ülke sayısında bunun bir rekor olduğunu söyledi.
Korkmazoğlu, salonda deneme amaçlı iki yarış yapıldığını da belirterek, her hangi bir eksikliğin sözkonusu olmadığını ifade etti.