Buz'da Şok Karar

Temmuz ayının son günü yapılan olağanüstü genel kurulda Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına seçilen Fatih Çintimar’a en büyük darbe kendi memleketinden geldi.

Başta Erzurum kulüpleri Çintimar yönetimindeki yeni federasyonun genel kurula gitmesi için imza topladı. Adeta sırtından vurulan Çintimar 'da bu girişimi hazmedemeyerek olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.Buz Hokeyi Federasyonu olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. 30 Temmuz 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede iş başına gelen Fatih Çintimar Başkanlığındaki Buz Hokeyi Federasyonu olağanüstü kongre kararı aldı. Çoğunluğunu Erzurum Buz Hokeyi Kulüpleri yöneticilerinin topladığı imzalar sonucu federasyon seçimli olağan üstü kongreye gitme kararı aldı.

Buz Hokeyi Federasyonu 'ndan yapılan yazılı açıklamada: “Federasyonumuz Yönetim Kurulunun 15.02.2012 tarihli toplantısında, Olağanüstü Genel Kurul talebine yönelik toplanan imzalar neticesi 07.04.2012 Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul yapılmasına karar verilmiştir. Alınan karar uyarınca tüm kulüplerin 05.03.2012 tarihi mesai bitimine kadar, tam adı, soyadı, telefon ve iletişim/posta adreslerinin belirtilmiş olduğu delege listesinin yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre seçilerek, Federasyonumuzun adresine posta ve faks ile göndermeleri gerekmektedir.” denildi.

Bu arada Çintimar 'ın olağanüstü kongreye gitme kararında Erzurum kulüplerinden yöneticilerin, federasyonun seçime gitmesi için imza atmasının etkili olduğu öğrenilirken, Çintimar, “Biz Buz Hokeyinde çıtayı yükseltmemize ve tüm kulüplere eşit mesafede yaklaşmamıza rağmen, böyle bir harekette bulunulması hazmedemem. Bu nedenle Haziran ayında yapmayı düşündüğümüz kongreyi Nisan 'da yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA