Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı'nın Kritik İki haftası...

...Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde kalma mücadelesi veren siyahbeyazlı ekip, küme düşmemek için kalan iki maçını kazanmaya çalışacak Beşiktaş'ta ilk hedef yarın Optimum TED Ankara Kolejliler'i yenmek Başantrenör Öztürk: ''Kalan iki maçı da kazanarak ligde kalmak istiyoruz'' İSTANBUL Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde kalma mücadelesi veren Beşiktaş, sıkıntılı geçirdiği sezonda son iki maçına çıkacak

Sezon başından beri istediği sonuçları alamayan ve alt sıralardan kurtulmaya çalışan siyah-beyazlı ekip, ligde kalmak için son 2 haftada maçlarını kazanmaya çalışacak. Ligde son olarak ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 71-65 mağlup olan Beşiktaş, kalan 2 haftadaki maçlarını İstanbul'da oynamanın avantajına sahip olacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yarın taraftarlarının önünde Optimum TED Ankara Kolejliler ile karşılaşacak siyah-beyazlı ekip, son haftada ise İstanbul'da, daha önce düşmesi kesinleşen İstanbul Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek. -Rakipleriyle puanları eşit- Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi verdiği rakipleriyle aynı puanda bulunuyor. Siyah-beyazlı takımın, düşmeme mücadelesi veren rakiplerinden Homend Antakya Belediyesi, Optimum TED Ankara Kolejliler ve Tarsus Belediyesi 7'şer galibiyet ve 13'er yenilgi sonunda 27 puan aldı. Beşiktaş da 20 maçta 7 galibiyet ve 13 yenilgi alarak 27 puan topladı. Homend Antakya Belediyesi 8. sırada bulunurken, Optimum TED Ankara Kolejliler 9., Tarsus Belediyesi 10. ve Beşiktaş da averajla 11. sırada yer alıyor. -İlk rakip Optimum TED Ankara Kolejliler- Siyah-beyazlı ekip, kritik 2 haftada ilk olarak, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Optimum TED Ankara Kolejliler'i konuk edecek. İlk yarıda rakibine 53-46 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, rakibini yendiği takdirde sıralamada bu takımın üstüne çıkacak.

İlk yarıda rakibine 7 sayı farkla mağlup olan Beşiktaş, Optimum TED Ankara Kolejliler'i 8 sayı farkla yendiği takdirde, ikili averajda da üstünlüğü alacak. -3 çalıştırıcı değiştirdi- Sezon boyunca ligin dibinde kalan Beşiktaş, beklenen sonuçları almak için şu ana dek 3 antrenörü takımın başına getirdi. Lige İtalyan çalıştırıcı Sandro Orlando ile başlayan siyah-beyazlı ekip, yabancı hocasıyla camianın beklediği sonuçlara ulaşamadı. İtalyan çalıştırıcıyla ligde 10 maça çıkan Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, sadece 2 kez kazanırken, 8 mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı. Alınan başarısız sonuçlar sonrası Sandro Orlando görevinden ayrıldı. Beşiktaş'ta Orlando'dan boşalan göreve yardımcısı Ömer Petorak gelirken, yine istenen sonuçlar alınamadı. Ömer Petorak ile 5 maçta sadece 1 kez kazanabilen siyah-beyazlı ekip, 4 maçı ise kaybetti. -Mehmet Can Öztürk, umutları çoğalttı- Beşiktaş'ta iki antrenörün yapamadığını ise Kayseri KASKİ maçıyla göreve başlayan Mehmet Can Öztürk gerçekleştirdi. Ligde 15 maçta sadece 3 kez kazanabilen siyah-beyazlı ekip, Öztürk'ün takımın başına gelmesinin ardından yaptığı 5 maçta 4 galibiyet alarak, ligde kalma umutlarını çoğalttı. Mehmet Can Öztürk döneminde sadece Fenerbahçe'ye 71-65 mağlup olan Beşiktaş, Kayseri KASKİ'yi 75-49, Samsun Basketbol'u 80-69, BOTAŞ'ı 89-78 ve Tarsus Belediyesi'ni de 80-74 yendi. -Öztürk: ''İki maçı da kazanarak ligde kalmak istiyoruz''- Siyah-beyazlı takımın başantrenörü Mehmet Can Öztürk, kalan iki maçlarını da kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kritik süreçte son iki maçlarına çıkacaklarını belirterek, ''Takımın gidişatından memnunuz. Son 5 maçın 4'ünü kazandık. Önümüzdeki iki maçı da kazanıp, hedef olan ligde kalmayı başarmak istiyoruz'' dedi.

Mehmet Can Öztürk, oyuncuların istekli ve arzulu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Oyuncularımın geçtiğimiz 5 maçtaki performansı yarınki mücadelede göstereceklerine inanıyorum. Sakatımız yok. Optimum TED Ankara Kolejliler maçının önemiyle ilgili fazla konuşmaya gerek yok. Bu rakibimizin yanı sıra Homend Antakya Belediyesi ve Tarsus Belediyesi için de önemli bir maç olacak. Taraftarlarımızdan bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Beraber bu maçı kazanmayı arzuluyoruz. Onların desteğiyle başaracağız.'' Ligdeki rakiplerinden biri olan Optimum TED Ankara Kolejliler ile kendi saha ve seyircilerinin önünde oynamanın avantajına sahip olduklarına dikkati çeken başantrenör Öztürk, ''Gereken taktiksel önlemlerimizi aldık. Sezonun en önemli maçlarından birine çıkacağız. Ligde kalma konusunda bütün olasılıkları hesapladık. Ama biz kalan iki maçımızı da kazanırsak hiçbir hesaba gerek kalmadan ligde kalırız. Hedef, averaj hesaplarından ziyade, iki maçı da kazanmak'' diye konuştu.

Kaynak: AA