Ataköy Atletizm Salonu'nda Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Ataköy Atletizm Salonu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi çalışmaları yerinde izliyor.

9-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için yapılan Ataköy Atletizm Salonu'nda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 6 Mart tarihinde teslim edilmesi planlanan salonda son rötuşlar yapılırken salonun 5 Mart akşamına kadar yetiştirileceği öğrenildi.

Çalışmaları yerinde denetleyen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Ataköy Atletizm Salonu'ndaki hazırlıklar hakkında bilgi veren Terzi, salonu 5 Mart tarihinde teslim almayı planladıklarını dile getirerek, 9-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya tüm sporseverleri beklediklerini söyledi. Terzi, dünyanın en iyi atletlerini izleme fırsatının da kaçırılmaması gerektiğini belirtti

Terzi, atletizmde ilk defa bir Dünya Salon Atletizm Şampiyonası düzenlediklerini belirterek, 'Bundan dolayı gururlu ve heyecanlıyız. Tesis konusunda hiçbir problemimiz kalmadı. Yerleşimler devam ediyor. Organizasyon konusunda da bütün titiz çalışmalarımız sürüyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın en iyi atletleri buraya gelecek. Dereceleriyle dünya ve Avrupa şampiyonalarında en iyi sonuçları alan atletler gelecek. Misafirlerimizi bekliyoruz. 172 ülke müracaat etti. 685 sporcu geliyor. 2 Bin kişide seyirci gelmesini bekliyoruz. Toplamda 5 bin kişinin İstanbul'a gelmesini beliyoruz ' dedi.

'10 ERKEK 10 KADIN SPORCU İLE KATILIYORUZ '
Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında 26 branş olduğuna vurgu yapan Terci, Türkiye'nin 16 branşta yarışacağını söyledi. Terzi, toplamda 20 sporcu ile mücadele edeceklerini ifade ederek, 'Sporcularımız 10 erkek 10 da kadın atletimiz yarışıyor. Biliyorsunuz Dünya Salon Şampiyonlarında 26 branş var. Biz 16'sında yarışıyoruz. Derece barajı geçenlerle yarışmalara katılmak istedik. Bugüne kadar yaptıkları dereceler ile final veya yarı final koşabilecek sporcularımızın katılmasını istedik. Ve 16 branştakatılıyoruz ' diye konuştu.

'LONDRA OLİMPİYATLARINDA 4'TEN FAZLA MADALYA BEKLİYORUM '

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın 2012 Londra olimpiyatları öncesinde iyi bir prova olduğuna dikkati çeken Terzi, Londra olimpiyatları'nda 4'ten fazla madalya almayı umduklarını söyledi. Terzi, Türk atletizminin Avrupa seviyesinde olduğunu dile getirerek, '2012 Londra Olimpiyatları'na bu zamana kadar yapılan derecelerle 23 sporcumuz katılma hakkı kazandı. Biz 30 ve 35 sporcu ile kazanmayı hedefliyoruz. 8 Temmuz'a kadar barajları geçme fırsatımız var. Bizim sezonumuz Nisan ayında başlıyor. Şuan 23 kişiile tüm federasyonlar arasında katılımda 1. sıradayız. Pekin Olimpiyatları'nda 16 kişi ile katılmıştık. O da bir rekordu. Ama söylediğim rakamlara ulaşırsak 2 buçuk katı gibi bir sayıya ulaşacağız. Pekin Olimpiyatları'nda 2 gümüş madalya, 7 de final yarışmıştık. Londra'da 4 madalyanın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Final yarışacak sporcu sayımızın da sayısının fazla olacağını düşünüyorum. Yarı final yarışacak sporcularımız da olacak muhakkak. Türk atletizmi dünyada Avrupa seviyesinde. Ama zaman zamandünya ve olimpiyatlarda da madalya alıyoruz. Tüm amacımız olimpiyatlara daha fazla sporcu ile katılıp madalya sayımızı arttırmak ' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA