Karateciler Balkanlar’ı Fethetti

Türk karateciler, Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde düzenlenen 16.Balkan Minikler ve Büyükler Şampiyonası’nda tatamiyi rakiplerine dar etti. Milli Takım, 12 ülkenin katıldığı organizasyonda 23 altın, 7 gümüş ve 28 bronz olmak üzere toplam 58 madalya kazandı.

2011 yılında uluslar arası alanda Türkiye 'ye en fazla madalya getiren branş olarak öne çıkan karate, bu yıl da bu özelliğini kaptırmayacak gibi görünüyor. Milli karateciler, Sırbistan 'ın Herceg Novi şehrinde yapılan Balkan Minikler ve Büyükler Şampiyonası 'nda toplam 58 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attılar.

16. kez düzenlenen organizasyona bu yıl evsahibi Karadağ ve Türkiye 'nin yanı sıra Sırbistan, Makedonya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Romanya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Slovenya katıldı. Türkiye, üç gün süren turnuva sonunda 23 altın, 7 gümüş ve 28 bronz madalya kazanarak en başarılı ülke oldu. 8 altın, 10 gümüş ve 17 bronz madalya kazanan Sırbistan ise Türkiye 'yi izledi.

Büyükler kategorisinde bayanlar kumite dalında Serap Özçelik (50 kg), Gülderen Çelik (55 kg), Ece Yaşar (61 kg), erkekler kumite dalında Yücel Gündoğdu (67 kg), Serkan Yağcı (75 kg) ve erkekler katada Arslan Çalışkan altın madalya kazanan karateciler oldu.

Türk Milli Takımı erkekler ve bayanlar takım kumite müsabakalarında ise üçüncü sırayı aldı.

Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, başarılı bir turnuvayı geride bıraktıklarını söyledi. Asıl hedeflerinin Mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Erçin “Hem minikler hem de büyükler kategorilerinde çok başarılı sonuçlar aldık. Özellikle minik karatecilerimizin gösterdiği mücadele bizi çok mutlu etti. Türk karatesinin geleceğinin emin ellerde olduğunu bir kez daha gördük.” dedi.