Hasret sona erdi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 3 maçtır süren galibiyet hasretine, Manisaspor galibiyetiyle son verdi.

Ligde en son 27. haftada İstanbul'da Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, daha sonra sırasıyla Galatasaray'a 3-2, Trabzonspor'a da 2-1 yenilmiş, Orduspor ile de 1-1 berabere kalmıştı.

Bu galibiyetle puanını 53'e çıkaran ve 3. sıradaki Trabzonspor ile puanını eşitleyen Beşiktaş, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile olan puan farkını da 8'e indirdi.

Ligde kalma mücadelesi veren küme düşme hattındaki Manisaspor ise 32 puanla 16. sırada kalırken, 15. sıradaki Antalyaspor ile arasındaki puan farkı da 4'e çıktı.

-Almeida'nın 10. golü-

Beşiktaş'ın bu sezon en golcü futbolcusu olan Almeida, Manisaspor karşısında attığı golle, ligdeki gol sayısını 10'a yükseltti.

En son 2 hafta önceki Trabzonspor karşılaşmasında gol atan Almeida, ligde 1 maç aradan sonra golle buluştu.

Portekizli futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde de takımına 3 gol kazandırdı.

-Almeida, golden sonra Q7'ye gitti-

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, 18. dakikada attığı golden sonra yedek kulübesindeki Ricardo Quaresma'ya giderek, gol sevincini vatandaşıyla birlikte yaşadı.

Takım arkadaşlarının sahada kutladığı Almeida, daha sonra kulübeye yöneldi ve Quaresma'ya sarılarak 2 haftadır kadroya giremeyen takım arkadaşıyla birlikte attığı golü kutladı.

Bu arada karşılaşmanın 59. dakikasında sol arka adalesinden sakatlanan Almeida, yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.

Quaresma da attığı golün ardından yedek kulübesine gidip, gol sevincini yerine girdiği Almeida ile sarılarak kutladı.

-Quaresma, 1 dakika sonra golü attı-

Almeida'nın yerine 59. dakikada oyuna giren Ricardo Quaresma, topla ilk buluşmasında takımına gol kazandırdı.

Quaresma, oyuna dahil olduktan 1 dakika sonra, 60. dakikada Simao'nun pasında topu filelere göndererek, takımının 2. golünü kaydetti.

-Quaresma'nın 2 gollü dönüşü...-

Atletico Madrid ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçının devre arasında teknik direktör Carlos Carvalhal ile tartıştığı için son 2 resmi maçın kadrosuna alınmayan, özür dilemesinin ardından Manisaspor maçı kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma, 2 golle iyi bir dönüş yaptı.

Oyuna girer girmez ilk golünü atan Quaresma, daha sonra mükemmel bir gole daha imza atarak, Manisaspor karşısında 2 gol kaydedip takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Ligdeki toplam gol sayısını 5'e çıkaran Portekizli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde de gruplarda Maccabi Tel Aviv'e deplasmanda 2 gol birden atmıştı.

-Goller Portekizliler'den geldi-

Beşiktaş'ın attığı 4 gol de Portekizli oyunculardan geldi.

Almeida ve Quaresma'nın ardından Fernandes de mükemmel bir gole imza atarken, Portekizli futbolcular galibiyette baş rolü oynadı.

Fernandes, attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.

-18. kafa golü-

Spor Toto Süper Lig'in kafayla en çok gol atan takımı Beşiktaş, Manisaspor karşısında da kafa vuruşuyla gole ulaştı.

Siyah-beyazlıların, 18. dakikada Hugo Almeida'nn kafasından bulduğu gol, Beşiktaş'ın bu sezon kafayla attığı 18. gol oldu.

-Veli Kavlak Boluspor maçında yok-

Karşılaşmanın son dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Veli Kavlak, Boluspor ile yapılacak Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyemeyecek.

Maçın ilk yarısında sarı kart gören Veli, karşılaşmanın bitimine az bir süre kala ikinci kez sarı kartla cezalandırılınca, takımını 10 kişi bıraktı ve Boluspor maçında cezalı duruma düştü.

-66. dakikada ışıkların sönmesi nedeniyle maç durdu-

Quaresma'nın 65. dakikada attığı golün ardından stat ışıklarında sorun yaşandı.

66. dakikada ışıkların bir bölümü sönerken, maçın hakemi Barış Şimşek gol sonrası başlama vuruşunu yaptırmadı. Karşılaşmaya zorunlu olarak 8 dakika ara verilirken, ışıkların düzelmesinin ardından 74. dakikada maç yeniden başladı.

-Manisaspor'a 2 maçta 8 gol attılar-

Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ikinci kez karşılaştığı Manisaspor'a toplam 8 gol attı.

İstanbul ekibi, Manisa'daki ilk maçı 4-1 kazanırken, Fiyapı İnönü Stadı'nda da 4-1 kazandı.

İlk Manisaspor maçında da 1 gol kaydeden Quaresma, ligdeki 5 golün 3'ünü Manisaspor'a karşı attı.

-12 maçtır gol yiyorlar-

Beşiktaş, ligde son dönemde süre gelen gol yeme alışkanlığına Manisaspor maçında da son veremedi.

Maçın son saniyelerinde Ferhat'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, böylece ligde 12 maç üste üste kalesinde gol görmüş oldu.

En son 19. haftada 0-0 berabere sonuçlanan Ankaragücü maçında gol yemeyen Beşiktaş, daha sonraki 12 maçta da kalesini kapatamadı.

-Hilbert'e alkış-

Beşiktaşlı taraftarlar, uzun süren sakatlığının ardından Manisaspor maçıyla takıma dönün Alman futbolcu Roberto Hilbert'e maç içinde ve oyundan çıkarken sevgi gösterilerinde bulundu.

Savunmanın sağında başarılı bir performans ortaya koyan Hilbert, 90+2. dakikada yerini Ekrem'e bırakırken, siyah-beyazlı taraftarlar ayağa kalkarak uzun süre Alman futbolcuyu alkışladı ve ''Roberto Hilbert'' diye tezahürat yaptı.

Kaynak: AA