Bakan Kılıç: Platini Başbakanımıza Genel Kurula Yönelik Davetini Yinelemiştir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Başkanı Michel François Platini'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesini değerlendirdi.

Platini 'nin Başbakan Erdoğan 'ı Perşembe günü İstanbul 'da yapılacak UEFA Genel Kurulu 'na davet ettiğini bildiren Bakan Kılıç, o toplantıda Türk Futbolunun, Avrupa futbolunun ve dünya futbolunun konuşulacağını söyledi. Bakan Kılıç, Çanakkale Şehitlerini anma etkinliğine katıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıç, bugün AK Parti 'de UEFA Başkanı Platini ile Başbakan Erdoğan arasında gerçekleşen toplantıyı değerlendirdi.

Platini 'nin Perşembe günü yapılacak UEFA Genel Kurulu 'na Başbakan Erdoğan 'ı davet ettiğini ifade eden Bakan Kılıç; “Platini UEFA Başkanı olarak Sayın Başbakanımıza genel kurula yönelik davetini yinelemiştir. Başbakanımız bu programa katılacak. Türk Futbolunda ve dünya futbolunda Avrupa futbolu da orada konuşulacak.” dedi. Bakan Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 'nün Milli Eğitim Bakanlığı Şuura Toplantı Salonunda organize ettiği Çanakkale Şehitlerini anma programına katıldı. Burada Sanatçı Bedirhan Gökçe 'nin verdiği konseri dinleyen Bakan Kılıç konserin ardından Çanakkale zaferi ile ilgili konuştu. Kazanılan zaferin önemini anlatan Bakan Kılıç, Sanatçı Gökçe 'ye çiçek verdi. Bedirhan Gökçe ise söylediği şiirler ile hem Çanakkale ruhunu tekrar yaşattı hem de salondaki öğrencileri coşturdu.