Atletizm De Erzurum’un Altın Yılı

Atletizm de altın yılını yaşayan Erzurum, 70 dolayında atletle çıktığı Kros Ligi yarışlarında yoluna emin adımlarla devam etti.

Erzurum final yarışlarında da Türkiye çapında adından söz ettiren il olmayı başardı. Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Kros Ligi Final Yarışlarında, Erzurum İl Özel İdarespor ile Telekomspor büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye şampiyonu oldu. 16 Yaş Altı Erkeklerde ise Palandöken Belediyesi Türkiye ikincisi oldu.

Erzurumlu atletlerin başarısı ile atletizm ve sporseverleri sevince boğdu. Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kuşadası Belediyesinin ev sahipliğini üstlendiği Türkiye Kulüpler arası Kros Ligi Final müsabakaları Kuşadası'nda yapıldı ve yarışlar büyük ilgi gördü. Kuşadası Belediyesine ait Adagöl'de düzenlenen Türkiye Kulüpler arası Kros Ligi Final'i 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Nefes kesen yarışlar sonunda Erzurum İl Özel İdarespor Yıldız Erkek Takımı takım halinde şampiyon oldu. Telekomspor 16 Yaş Altı Erkek takımı A Kategorisinde Türkiye birincisi olurken, Palandöken Belediyespor ise B Kategorisinde takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Antrenörler Yavuz Bayram, Orhan Güngör, Nihat Bayburt ve Ali Haydar Kanber yönetiminde Kuşadası’na giden Erzurum kafilesinde İl Özel İdarespor Yıldız Takımının ve Telekomspor 16 Yaş Altı Takımının Türkiye Şampiyonu olması Erzurum’da büyük bir sevinç yaşattı. Şampiyonada Erzurumlu atletler ferdi olarak ta büyük bir başarıya imza attı.

Bayanlarda Palandöken Belediyesporlu Latife Güneş üç yıl aradan sonra ferdi olarak Erzurum’a üçüncülük madalyası getiren sporcu olurken, erkeklerde de Özel İdarespor’dan Ayetullah Belir Türkiye üçüncüsü oldu. Telekomspor’dan da Adem Bayram ferdi olarak bronz madalyayı boynuna takan isim oldu.

Müsabakaları izleyen Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, dereceye giren takımları ve sporcuları kutladı. İl Özel İdarespor’un onursal başkanı olan Genel Sekreter Selami Altınok, “Erzurumlu atletlerin başarısı bizleri gururlandırdı. Diğer illerin takımlarına gönderdiğimiz sporcuların da burada başarılı olması bizleri sevindirdi” dedi.

Atletizm Antrenörü Orhan Güngör’de “İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altonok, Kulüp yönetimimiz, Telekom Bölge Müdürü Timur Sevim ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin’in yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu .