Kick Boks Dünya Şampiyonası Unvan Maçında, Şampiyon Bozkurt Oldu

Kick Boks Dünya Şampiyonası unvan maçında Adem Bozkurt, Azeri rakibi Perviz Abdullayev’i yenerek altın kemerin sahibi oldu.

Manisa Atatürk Spor Salonu 'nda yapılan maçta Adem Bozkurt, Azeri Perviz Abdullayev 'i 5 raundun sonunda 3-0 hakem kararıyla yenerek şampiyon oldu. Şampiyon olan Adem Bozkurt 'a altın kemerini Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan verdi.


Kick Boks Dünya Şampiyonası, Manisa Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Şampiyonaya dünya çapında tanınan 20 sporcu katıldı ve 10 Türk sporcu da madalya için mücadele etti. Gösteriye dönük, seyir zevki içeren etkinliklerin olduğu şampiyonada Erol Büyükburç, Azeri sanatçı Ahmet Ahmedov ve Küçük İbo konser verdi. 'Çayçı Hüseyin 'lakaplı oyuncu Alparslan Özmol ise 110 kiloluk bir sporcuyla gösteri maçı yaptı. Esra Balamir ve Vatan Şaşmaz'ın sunduğu organizasyonda, 472. Manisa Uluslararası Mesir Festivali'nin reklamını yapmak için sanatçılar seyircilere mesir macunu attı.


Gecede Türk ve yabancı sporcular 11 maç yaptı. Gecenin finalinde Adem Bozkurt ile Azeri Perviz Abdullayev karşı karşıya geldi. Çok sayıda Manisalının izlediği ve büyük bir çekişme içerisinde geçen maçı, Adem Bozkurt 5 raunt sonunda rakibi Azeri Perviz Abdullayev 'i hakem kararıyla 3-0 yenerek altın kemere ulaştı.


Maçın zor geçtiğini ancak güzel bir maç olduğunu dile getiren Azeri Perviz Abdullayev, Adem Bozkurt 'un zayıf bir rakip olmadığını, Türkiye 'nin en iyi sporcularından biri olduğunu söyledi. Kendisinin de en iyi maçlarından birini çıkardığını belirten Abdullayev, şampiyon olduğu için Adem Bozkurt 'u tebrik ederek başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Abdullayev, “Türkiye ile Azerbaycan bir millet bir devlet, fark etmez. Şampiyonluk bize gelmiş, ona gelmiş fark etmez. Bu başarısından dolayı Adem Bozkurt 'u tebrik ederim.” dedi.