Sakaryaspor'un Umuda Yolculuğu Başladı

Yeşil siyahlı ekip, Denizlispor maçı için şehirden ayrıldı

Bank Asya 1 Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Sakaryaspor, Denizlispor maçı için şehirden ayrıldı.

Hafta boyunca Denizlispor maçı hazırlıklarını sürdüren yeşil-siyahlı futbolcular, Rüstemler Tesisleri'ndeki son antrenmanın ardından karayoluyla İstanbul'a hareket etti. Sakaryaspor kafilesi, buradan da uçakla Denizli'ye geçecek. Sakaryaspor Kulübü Başkanı Erdal Taşkın, kafilenin hareketinden önce AA muhabirine, ligde kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Denizlispor maçında sahadan galip ayrılmak istediklerini ifade eden Taşkın, ''Bizim için tüm maçlar önemli ama bu maç kırılma noktası olacak. Bu maçı kazanırsak, her şey bizim için daha güzel olacak. Bütün çalışmalarımız da bu doğrultuda geçti. Tüm hafta boyunca bu maçı kazanmak için çalıştık'' dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural'ın takımın başına geçmesiyle iyi futbol oynamaya başladıklarını savunan Erdal Taşkın, Denizli deplasmanında alınacak galibiyetle de bu performansın karşılığını almak istediklerini dile getirdi.

Deplasmandan galibiyetle döneceklerine inandığını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

''Bu maçtan galip geleceğimizi ve şehrimizi yeniden harekete geçireceğimize inanıyorum. Şehrimiz de büyük bir beklenti içinde. İnşallah onları mutlu edecek bir sonuçla evimize döneriz. Bu maçı bir final olarak görüyoruz ve yenmek zorundayız. Son haftalarda yükselen bir performansımız var. Bu yükselişi herkes görüyor. İnşallah bu önemli maçtan galip gelerek, yükselen oyunumuzu taçlandıracağız.''

-''Bu maçı kazanmak çok önemli''-

Sakaryaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise Denizlispor deplasmanında alınacak bir galibiyetin ligde kalma şanslarını artıracağını ifade etti. Bu hafta ligde kritik maçların oynanacağını anımsatan Vural, ''Bu maçı kazanmak çok önemli, çünkü bu maçı kazanmamız durumunda ligde kalma umutlarımız çok artacak. Dolayısıyla maçın önemini bilerek hazırlıklarımızı yaptık. Bu hafta kritik maçlar var. Puan cetvelinde önemli değişiklikler olabilir. İşte bunun bilincinde olarak hazırlandık'' diye konuştu.

Yılmaz Vural, Denizlispor karşısında yalnızca galibiyeti düşünen bir oyun sergileyeceklerini vurgulayarak, oyuncularının galip gelecek güce sahip olduğunu söyledi. Ligde herkesi yenebilecek güce sahip olduklarını kaydeden Vural, şöyle devam etti: ''Denizlispor karşısında istediğimiz sonucu alırsak, Göztepe maçının önemi bir kat daha artacak ama mutlaka yenmemiz lazım. Yoksa yerimizde sayarız sadece. Kalan 9 maçı kazanmak için gereken her şeyi yapacağız. Oyun mantığımızı da bu yönde değiştirdik. Bundan sonra herkesi yenmek için oynayacağız. Bu takımın herkesi yenecek gücü var, yeter ki şans yanımızda olsun. Maç öncesi sakat oyuncularımız var. Tabi bunlar tecrübeli oyuncularımız ama bu durumu avantaja dönüştürmeliyiz. Genç oyuncularımız var uzun süredir forma bekleyen. İşte onlara bir fırsat, çıkıp kendilerini kanıtlasınlar.''

Kaynak: AA