İzmit'te Jimnastik Sporu Gelişecek

İzmit Belediyesi, Kocaeli Jimnastik Kulübü ile ortak bir proje içinde yer alarak geleceğin jimnastikçilerini yetiştirmek için kolları sıvadı.

Yahya Kaptan Mahallesi 'ndeki Hanımeli Kültür Merkezi 'ndeki salonda antrenman yapan minik jimnastikçileri, antrenörler Ali Yaşar Kol ve Tolga Havuç çalıştırıyor.

Haftada 2 gün yaklaşık 5 saat süren bir çalışma programının uygulandığı kursu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da ziyaret ederek, çalışmalar hakkında antrenörlerden bilgi aldı. Başkan Doğan, İzmit 'in marka şehir olmasında sportif aktivitelerin itici bir güç olacağını söyleyerek, “ Spora büyük önem veriyoruz. Tesis olarak Gölkaypark Wakeboard tesisleri, Cephanelik Spor Kompleksi ve Bisiklet Eğitim Merkezi bunu doğrular nitelikteki çalışmalardır. Alt yapılara farklı branşlarda sporcular yetiştirebilmek gibi de bir çabamız var. Su sporlarında ve bisikletçilikte olduğu gibi, jimnastik sporunda da marka olmak istiyoruz. Bugün bu eğitimi alan jimnastikçi adayı çocuklarımız kısa süre sonunda İzmit Belediyespor jimnastik branşının alt yapısını oluşturacaklar. Gelecekte onlardan ulusal ve uluslar arası müsabakalarda büyük başarılar bekliyorum” dedi.

Jimnastik kursuna yaşları 5 ile 13 arasında değişen 15 çocuk devam ediyor. Yetkililer, ücretsiz eğitime katılmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söylediler. Antrenmanlarda çocukların istekli olması hem Başkan Doğan 'ı hem de hocaları çok memnun etti.

Kaynak: İHA