Burak Yılmaz 'Göze Geldi'

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 31 golle Trabzonspor'un bir sezonda en çok golünü atan Fatih Tekke'nin rekorunu bir türlü kıramadı.

Son iki haftada 2 penaltı ve bir çok gol fırsatınıdeğerlendiremeyen golcü oyuncu 'göze gelirken' rekor kırma düşüncesiise başına bela oldu.

Spor Toto Süper Ligi'nin 29.haftasında Beşiktaş'a attığı golle golsayısını 30 yükselten Burak Yılmaz, 31 golle Trabzonspor'un birsezonda en çok golünü atan Fatih Tekke'nin rekorunu yakalamasına 1 golgeçmesini ise 2 gol kalmıştı. Yıldız oyuncu Sivasspor veGençlerbirliği maçlarında bu fırsatı yakalamasına rağmen bunudeğerlendiremedi. Sivasspor (2-1) maçının 88 dakikasında penaltıkaçıran oyuncu bu kez Gençlerbirliği (1-1) maçının 78 dakikasındapenaltı atışından yararlanamadı. Burak, son iki haftada 2 penaltı vebir çok gol fırsatından yararlanamadı. Golcü oyuncunun son iki haftadakaçırdığı gollerle bakıldığından 'göze geldi' yorumları yapılırken ,rekor kırma düşüncesi yıldız oyuncunun başına bela oldu.

FATİH TEKKE'Yİ VE TANJU ÇOLAK'I YAKALAMASI İÇİN ÖNÜNDE 9 MAÇ DAHA VAR
Burak Yılmaz, Türkiye'nin en golcü oyuncusu olma yolunda ilerlerkenbu sezon bordo-mavili formayla çıktığı 27 maçta 30 gol atarak golkrallığı yarışında açık ara önde gidiyor. Burak, bordo-mavili formaaltında 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı olan Fatih Tekke'yiligin normal süresinin bitimine 3.hafta yakalayıp kulüp tarihine adına yazdırmak isterken ardından ise 1987-88 sezonunda attığı 39 golle Türkiye rekorunu elinde bulunduran Tanju Çolak'ı yakalamayı hedefliyor. Yıldız oyuncu son iki hafta eline geçen fırsatı değerlendiremezken önünde ise 9 maçlık bir periyot dahabulunuyor. Golcü oyuncu ligin normal süresinin bitimine 3 haftakalırken 6 maçta play-off düşünüldüğünde sakatlık ve cezalı bir durumsöz konusu olmaması halinde golcü oyuncu söz konusu maçlarda formagiyerek hedeflerini gerçekleştirmek için mücadele edecek.

BURAK YILMAZ ÖZÜR DİLEDİ
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, başta teknik direktörŞenol Güneş ve takım arkadaşları olmak üzere herkesten özür diledi.Kaçırdığı penaltı sonrası büyük bir üzüntü yaşayan golcü oyuncu, 'Gerçekten çok üzgünüm. Benim yüzümden puan kaybettik. Gol atmakkısmet olmadı. Daha önce attığım gollerle puan alıyorduk şimdi isekaçırdığım penaltıyla puan kaybettik. Takım arkadaşlarımdan vecamiadan özür diliyorum. 'diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Burak Yılmazbir özür mesajını da kendisine ait twitter hesabından yayımladı.

ŞENOL GÜNEŞ TESELLİ ETTİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor maçındakaçırdığı penaltı ve goller sonrası 'Canın sağolsun ' diyerek teselliettiği oyuncusunu bu kez de Gençlerbirliği maçı sonrası moral vermeyeçalıştı. Beklentilerin altında kalan oyuncusunu daha dikkatli olmasıkonusunda uyaran Güneş, 'Gol atarsın, kaçırırsın her oyuncunun başınaböyle durumlar gelir, ama önemli olan senin iyi olman ve iyi oynaman ' dediği öğrenildi

Kaynak: İHA