Beşiktaş'ta Seçimli Genel Kurula Doğru

Beşiktaş'ta 25 Mart Pazar günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu öncesinde başkan adaylığını açıklayan 100.Yıl Beşiktaş Bakırköylüler Derneği Başkanı Nazmi Koca, Siyah-beyazlı kulübün sorunlarını bildiklerini ve neşter vurmaya geldiklerini söyledi. Koca, konuşmasında Yıldırım Demirören'e de yüklendi.

Beşiktaş'ta 25 Mart'ta düzenlenecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da başkan adayı olarak yarışacak işadamı ve 100. Yıl Beşiktaş Bakırköylüler Derneği Başkanı Nazmi Koca, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) düzenlediği basın toplantısında, Siyah-beyazlı kulübün sorunlarını tespit ettiklerini ve taşın altına ellerini koymaya karar verdiklerini belirtti.

Koca, Beşiktaş'ın sorunlarının farkında olduklarını ifade ederek bu sorunalrı Siyah-beyazlı kulübü yoğun bakıma almadan çözeceklerini söyleyerek, 'Biz diğer başkan adayları gibi asla kulübün içinde bulunduğu durumdan yararlanarak, taraftarlarımıza asla acıyı, kan ve gözyaşını vaat etmiyoruz. Beşiktaş'ı asla yoğun bakıma almayı planlamıyoruz. Biz sorunların farkındayız. Sorunları çok iyi biliyoruz. İşadamı kimliğimizle, Beşiktaşlılığımızla, Beşiktaş'ın sorunlarına neşter vurmaya geliyoruz ' dedi.

Eski Beşiktaş ve Mevcut Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e yüklenen Koca, Demirören'in hibe ettiğini borçlar hakkında konuşarak, 'Beşiktaş'a verilen para, camiye verilen hayır gibidir. Asla geri alınmaz. Biz verdiğimiz her kuruşu hibe etmesini biliriz. '103 milyon lira alacağı var' deniyor. Yalnızca Tabata ile Nihat Kahveci'den doğan zarar 55-60 milyon lira. Bunun yanı sıra teknik direktörlere ödenen tazminatlar var. Bunla beraber 4 kişiye verdiği para 100 Milyon'u buluyor. Biz herkuruşun hesabını soracağız. Beşiktaş'ın meselesi asla para değil, güçlü bir yönetim meselesidir ' diye konuştu.

CEVAHİR: 'BEŞİKTAŞ'IN ZARARA UĞRAYAN TÜM DEĞERLERİNİN HESABINI SORACAĞIZ '
Basın toplantısında konuşan Koca'nın listesinden yönetim kurulu adayı olan işadamı Aydoğan Cevahir ise, Yıldırım Demirören'in adeta kaçarcasına Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu söyledi. Bir diğer başkan adayı Fikret Orman ile Yıldırım Demirören'in görüşmesini pazarlık olarak nitelendiren Cevahir kendilerinin asla böyle br durum içinde yer almadıklarını ve almayacaklarını ifade etti. Demirören ve Orman arasındaki görüşmeyi 'hata ' diye yorumlayan Cevahir, 'Beşiktaşımıza asla zarargetirmeden, gerekirse adli mercilere başvurarak, Beşiktaş'ın zarara uğrayan tüm değerlerinin kişilerden hesabını soracağız. Fikret Orman'a da bu pazarlıklara girmemesini bir ağabey olarak tavsiye ediyorum ' dedi.

Toplantı, yönetim kurulu adaylarının birlikte basına verdiği poz ile sona erdi.

Kaynak: İHA