TDF, İleri Seviye Dağ Kayağı Eğitimleri Muş’ta Başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) sporcuları, ‘İleri Seviye Dağ Kayağı ve 3.Ayak Türkiye Şampiyonası’ kapsamında Muş'a geldi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF), 2012 yılı faaliyet programında yer alan İleri Seviye Dağ Kayağı ve 3. Ayak Türkiye şampiyonası 16 – 19 Mart tarihleri itibarıyla Muş 'ta yapılacak.

4 gün süreyle yapılacak olan eğitimlere, toplam 32 kişinin katıldığı belirtildi. Dün ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen dağcılar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı 'nın okunmasıyla eğitim kampının açılışını yaptılar. Dağcılar daha sonra Güzeldağ Kayak Merkezine geçtiler.

ABİT ORUÇ: TDF 'NİN EĞİTİMLERİ MUŞ 'TA YAPMASI BİZİ SEVİNDİRDİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Organizasyon Kurulu Üyesi ve Muş Dağcılık, Doğa Sporlar ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) Başkan Yardımcısı Abit Oruç, 2006 yılından bu yana TDF 'nin Muş 'ta faaliyetler yapmaya başladığını ve bu faaliyetlerin ise çok sevindirici olduğunu söyledi.

16-19 Mart tarihleri itibarı ile Muş 'ta yapılacak olan 'İleri Seviye Dağ Kayağı ' eğitimleri ile ilgili kısa bir bilgi veren Oruç, dağ kayağının çok önemli olduğunu kaydetti.

Arama kurtarma konusun da en çok dağ kayağının tercih edildiğini ifade eden Oruç, 2006 Yılından bu yana ilimizde Dağ kayağı eğitimlerini ve yarışmaları gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Oruç, “Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun ilimizde yaptığı ve yapacağı faaliyetlerin tümünü kendi öz bütçesinden karşıladığını bu faaliyetin sürekli Muş'ta olması da Muş 'un konumu ve misafirperverliği açısından ne kadar önem arz ettiği görülmektedir. 16-19 Mart tarihleri itibarı ile ilimizde başlayan eğitimlere toplam 32 sporcu ve idareci katılmıştır. Bugün açılışı yaptık. Eğitimlerin verimli bir şekilde geçmesi temenni ediyoruz.” dedi.

GENEL SEKRETER SÖNMEZ: MUŞ 'TAN 23 SPORCU KATIYOR

Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF) Basın kurulu üyesi ve MUDOSK Genel Sekreteri Mahmut Sönmez, “Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ileri seviye dağ kayağı eğitimleri 16 – 19 Mart tarihlerinde devam edecektir. Muş Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF) için pilot bölgelerden biridir. Amacımız dağ kayağını Muş 'ta geliştirmektir. MUDOSK Kulüp Başkanı Mehmet Çağlayan 'ın Kamp Müdürlüğü yapacağı faaliyete ilimizden 23 sporcu katılacaktır. Diğer katılımcılar ise Erzincan, Muğla, Bursa, Ankara, İstanbul 'dan. Eğitimlerin ilimizde en iyi şekilde yapılacağını belirtiyoruz.” şeklinde konuştu.