Milli Teknik Direktörler Öğrencilerle Buluştu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, A Milli Kadın Milli Takımı Başantrenörü Marco Aurelio Motta, Voleybol Milli Takımı eski Başantrenörü ve Galatasaray Voleybol Takımı Başantrenörü Işık Menküer, öğrencilerle bir araya geldi.

Özel Bilfen İlköğretim Okulları Çamlıca Kampüsü'nde 'Başarı sohbetleri ' konulu panelde öğrencilerle bir araya gelen milli teknik adamlar, başarıya gitmenin yollarını anlattılar.

A Milli Takım'da 10 yıl oynayacak bir jenerasyonun önünü açmaya çalıştıklarını kaydeden Abdullah Avcı, Mayıs ayında Almanya'da yapılacak özel turnuvada 30-32 kişilik bir kadro düşündüklerini ve bu kadroda tecrübeli oyunculardan da faydalanacaklarını söyledi.

Türk futbolunun kaos ortamından en kısa zamanda kurtulması gerektiğini ifade eden Avcı, bir soru üzerine Türk futbolcuların Avrupa'da kendilerine forma bulacakları kulüplere transfer olmalarını desteklediğini belirtti. Bu konuda Arda Turan örneğini veren Abdullah Avcı, 'Arda'nın futbola bakışı değişti. Bu tip transferlerin sayısı çoğalmalı. Oyuncular kendilerine oynayabilecekleri takımlarda ulaşılabilir hedefler koymalı ve adım adım gitmeli. Arda'nın önüne koyduğu hedefin doğru olduğuna inanıyorum. AMilli Takım'ın başında olmak büyük sorumluluk. Ancak temel sorunları bildiğim için uygulanması halinde çok büyük katkılar sağlayacağına inandığım, bildiğim yolda çalışmaya devam edeceğim. Özellikle gençlere büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. Milli takımın başında olmak çok güzel bir duygu. Amacımız ise 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'da ülkemizi temsil edebilmek. Ancak Türk futbolunun gelişimi için alt yapıda önemli adımlar atmak gerekli. 2014 Dünya Kupası'na gitmek ya da gitmemek değil, istikrarlı birturnuva takımı olabilmek daha önemli bir hedef ' diye konuştu

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene de başarıya giden yolda istikrarın önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin Avrupa basketbolunda önemli bir konumda olduğunu kaydeden Ene, 'THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e girebilecek düzeyde en az 2 takımımız var. Bundan sonraki süreçte son hamleleri de doğru yapıp, THY Avrupa Ligi düzeyinde başarılı bir ülke haline gelmeliyiz ' dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Marco Aurelio Motta da Türkiye'de voleybol adına önemli bir gelecek bulunduğuna dikkat çekerek, 'Nesilden nesile daha da ilerleyen bir süreç var. Bence Türkiye'de voleybol her yıl daha iyiye gidiyor. Mayıs ayında olimpiyat elemeleri yapılacak. Çok zor maçlar yapacağız. Bunu başarabiliriz ama çok zorlu geçecek çünkü Rusya Sırbistan, Almanya, Hollanda ve Bulgaristan rakiplerimiz olacak. Bir takım olimpiyat vizesi alacak. Bizim için zorsa, rakiplerimiz için de zordur.Şanslı olduğumuzu düşünüyorum ' diye konuştu.

Bir dönem A Milli Voleybol Erkek Takımı'nı da çalıştıra Galatasaray Yurtiçi Kargo Antrenörü Işık Menküer ise voleybolda iyi bir jenerasyonun yetiştiğini belirtti.

Kaynak: İHA