Atletizm ve Güreşte Başarılı Olan Sporculara Bakanlıktan Altın Yağmuru

İstanbul’da yapılan 14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ve Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan dereceye giren sporculara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödül verilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dünya şampiyonası sonrası Avrupa şampiyonasında da altın madalya kazanarak Türkiye 'nin gururu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusu Rıza Kayaalp'a ve serbest dalda 120 kiloda Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül'e 375 Cumhuriyet altını verilecek. Aynı kategoride 55 kiloda Avrupa üçüncüsü olan Ahmet Peker ve 96 kiloda Serhat Balcı 150 Cumhuriyet altını alacak. Grekoromen Milli Takımı 55 kilo güreşçisi Fatih Üçüncü ile bronz madalya kazanan 63 kilo güreşçisi Elif Jale Yeşilırmak da yine 150 Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

Türk Milli Takımı formasıyla çıktığı Ataköy Atletizm Salonu 'ndaki 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nda Türkiye 'ye tarihinin ilk gümüş madalyasını kazandıran Kenya asıllı Türk sporcu İlhan Tanui Özbilen ise 562,5 cumhuriyet altını almaya hak kazandı. Yine aynı organizasyonda 1500 metre kadınlarda Türkiye tarihinin ilk bronz madalyasını kazandıran Aslı Çakır Alptekin 'ine 375 Cumhuriyet altını verilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürlüğü 'ne verdiği talimatla sporcuların ödüllerinin en kısa sürede hesaplanarak ödenmesini istedi. Bakan Kılıç 'ın talimatı üzerine Spor Genel Müdürlüğü ile Güreş ve Atletizm Federasyonları'ndan sporcuların, kulüplerinin ve antrenörlerinin alacağı ödüllerle ilgili ayrıntılı çalışmanın kendilerine ulaştırmaları halinde ödüllerinin en kısa sürede ödeneceği öğrenildi.