Trabzonsporlu Celustka: Uzun Yıllar Burada Devam Etmek İstiyorum

Trabzonsporlu futbolcu Ondrej Celustka, Trabzonspor’un kendisi için anlamının çok büyük olduğunu, uzun yıllar burada forma giymek istediğini söyledi.

Çek futbolcu, Trabzonspor Dergisi'nin Mart sayındaki TrabzonCell soru-cevap köşesinde bordo-mavili taraftarların sorularını cevaplandırdı. Kariyerindeki en anlamlı golün Trabzonspor forması altında Şampiyonlar Ligi 'nde Inter 'e attığı gol olduğunu belirten başarılı savunmacı, şu ifadelere yer verdi:

“Inter 'e gol attığımda çok büyük bir mutluluk yaşadım. Çünkü gol attığım takım 2 sezon önce Morinho ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etmişti. Takımımız için de çok önemli bir maçtı. Gol attıktan sonra kendimi rüyada gibi hissettim. Maçtan sonra hem sahada hem de soyunma odasında yaşadığımız mutluluğu tarif etmek imkansız. Maçta önemli olan İnter 'i yenmemizdi ama galibiyet golünü attığım için ayrı bir mutluluk yaşadım. Hala düşünüyorum ve o an bana hayal gibi geliyor.”

Trabzonspor 'un kendisi için anlamının çok büyük olduğuna vurgu yapan Celutska, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Trabzonspor 'a transfer olduktan sonra yönetim, teknik heyet, taraftar ve camianın güveni ve desteğini hissettim. Bununla birlikte hocam bana forma şansı tanıdı. Kendimi hem Spor Toto Süper Lig 'de hem de Avrupa 'da gösterme imkanı buldum.

Kulüple ilgili düşüncelerim çok olumlu. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki birlikteliğimizin uzun yıllar sürmesini diliyorum. Taraftarlarımız harika. Her zaman onları yanımızda görüyoruz. Sadece Hüseyin Avni Aker Stadı 'nda oynadığımız maçlarda değil, Avrupa 'daki müsabakalarda da kendilerine ayrılan bölümleri dolduruyorlar. Takımını çok seven ve sahip çıkan bir taraftar topluluğu oldukları için benim gözümdeki yerleri bambaşka.”

Başaralı futbolcu, yeri geldikçe defansın her bölgesinde görev aldığının hatırlatılması üzerine de, “Defansın her bölgesinde oynayabilmek mutluluk verici bir olay. Ben sağ bek oyuncusuyum fakat nerede görev verilirse orada oynamaya gayret ediyorum.” dedi.

Trabzonspor ile sözleşmesinin 5 yıllık olduğunu hatırlatan Çek futbolcu, kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu, uzun yıllar burada forma giymek istediğini ifade etti. Gelecek sezon da yine 28 numaralı formayı giyeceğini belirten Celutska, “Bu numaranın bende farklı bir yeri var. Çünkü annem o gün doğmuştu. Ayrıca ismimin telaffuzunda insanların zorladıklarını gördüğüm için numaranın altına sadece 'Celu ' yazılmasını isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Slavia Prague ve Palermo 'da forma giydiğini hatırlatan genç futbolcu, Trabzonspor 'u her iki takıma göre çok üstün olduğunu ve burasının futbolun daha çok sevildiği, daha iyi oynandığı bir yer olduğunu dile getirdi.

Kadın taraftarların kendilerini olumlu yönde etkilediğini söyleyen Celutska, “Maç içinde takıma sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla destek veriyorlar. Kadınların Çek Cumhuriyeti 'ne oranla burada futbola karşı daha büyük bir ilgisi var. Umarım bu sayıları daha da artar.” ifadelerini kullandı.

Küçüklüğünden beri Manchester United taraftarı olduğunu kaydeden Çek futbolcu, takım içerisinde en iyi anlaştığı arkadaşının da Marek Cech olduğunu bildirdi. Celutska, Türk mutfağını beğendiğini, en çok da köfte ve hamsiyi sevdiğini sözlerine ekledi.

KAPILAR KAPANDI

Bu arada Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Sivasspor'u 2 - 1 mağlup eden Trabzonspor, 31. haftanın açılışında Cuma günü deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını da basına ve taraftara kapalı sürdürüyor.

Zorlu maçın hazırlıklarına dün yaptığı idmanla başlayan bordo - mavililer, bugün yapacağı idman öncesi kapılarını dış dünyaya kapattı. Karadeniz ekibi, bugün ve yarın basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı idmanların ardından yarın akşam saatlerine doğru Ankara'ya gidecek.