Trabzonspor Camiası Şike Sürecinin Peşini Bırakmıyor

Futbolda şike soruşturması sonrasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmesiyle başlayan şampiyon kim tartışması sürüyor.

Trabzonspor camiası şike sürecinin peşini bırakmazken bordo - mavili camianın önde gelen isimleri şimdi de arama konferansı için biraraya geliyor. Aralarında Muammer Saka, Yavuz Saltık ve Avukat Eda Lermi Zorer'in de bulunduğu düzenleme heyeti arama konferansıyla ilgili yaptıkları açıklamada, 'Bakan, milletvekili, bürokrat, sanatçı, yazar, iş adamı ve akademik camiadan kalabalık bir Trabzonsporlu aile yarın İstanbul 'da düzenlenecek bir arama konferansında buluşacak. 'denildi.

'3 Temmuz 2011 'den beri ülke futbolunda yaşanan şike sürecinin en büyük mağduru olan Trabzonspor Kulübü 'nün şike sürecini masaya yatırmak ve izlenmesi gereken yol haritasını belirlemek üzere buluşmaya hazırlanıyor. 'ifadelerinin de yer aldığı açıklada şu ifadelere yer verildi:

'15 Mart Perşembe günü saat 16.00 'da İstanbul 'da WOW Otel 'de düzenlenecek olan Arama Konferansına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Spor Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener başta olmak üzere Trabzonspor 'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Nuri Albayrak, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Özkan Sümer de dahil olmak üzere iş adamı, sanatçı, yazar, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan kalabalık bir Trabzonsporlu kitle katılacak.

Trabzonspor Kulübünün bütün sosyal paydaşlarını bir araya getirecek bu organizasyonda şike sürecinin en büyük mağduru olan Trabzonspor 'a destek vererek ülke futbolunun yaşadığı kaosu enine boyuna masaya yatırmayı ve Türkiye ve UEFA 'da hukuki sürecin en sağlıklı şekilde yürümesi için Trabzonspor camiasının yapması gerekenler konuşulacaktır. Bu toplantı sayesinde ülkede oluşturulmak istenen temiz futbol iklimine katkı sağlamayı da hedefliyoruz. '

Toplantı sonunda organizasyon komitesi tarafından saat 19.00 'da kamuoyuna yönelik bir basın açıklamasının da yapılacağı belirtildi.