TKBL’de Düğüm Son Hafta Çözülecek

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) 18 Mart Pazar günü oynanacak 22.hafta maçlarıyla birlikte normal sezon sona ererken play-off ve play-out oynayacak son takımlar belli olacak.

Kadınlar Ligi 'nde heyecan fırtınası son haftaya taşındı. 22. haftaya birlikte normal sezon maçları sona ererken play-off ve play-out oynayacak takımlar bu hafta alacakları sonuçlara göre belli olacak.

18 Mart Pazar günü oynanacak tüm maçların başlama saati 15.00 olarak açıklandı. Ligin son haftasında Botaş, sahasında Galatasaray Medical Park 'ı konuk ederken, Fenerbahçe de, Tarsus Belediyesi 'ni ağırlayacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan Belediyesi 'ni, İstanbul Üniversitesi ise Beşiktaş 'ı konuk edecek. Homend Antakya Belediyesi ise sahasında Kayseri Kaski ile karşılaşacak.

Geride kalan 21 hafta sonunda play-off oynayacak son takımlar bu hafta oynanacak maçlarla belirlenecek. Ayrıca İstanbul Üniversitesi dışında play-out mücadelesi verecek son takım bu hafta alınacak neticeler sonucunda belli olacak.

PLAY-OUT İHTİMALLERİ
Ligin son haftasında nefesler tutulurken play-out oynama ihtimali olan takımların ihtimalleri şöyle; Optimum TED Ankara Kolejliler, Samsun Basketbol 'a yenilmesi durumunda İstanbul Üniversitesi 'nden sonra play-out oynayacak ikinci takım olacak. Ancak Optimum TED Ankara Kolejliler, Homend Antakya Belediyesi ve Beşiktaş 'ın kazanıp, Tarsus Belediyesi 'nin kaybetmesi durumunda ise Tarsus ekibi play-out oynayacak.

TED Koleji ve Beşiktaş 'ın kazanıp, Antakya ekibi ve Tarsus 'un kaybetmesi durumunda ise Tarsus Belediyesi play-out oynayacak. Bir diğer olasılık ise TED Kolej 'in kazanıp, Beşiktaş, Antakya Belediyesi ve Tarsus Belediye 'nin kaybetmesi durumunda da Tarsus ekibi gene play-out mücadelesi verecek.

Bir diğer olasılıkta ise Optimum TED Kolejliler 'in kazanıp Beşiktaş ve Antakya ekibin kaybetmesi durumunda Siyah Beyazlılar play-out oynayacak. Veya sadece Ankara ekibinin ve Tarsus 'un kazanıp Beşiktaş 'ın kaybetmesi ihtimalinde de Beşiktaş gene play-out oynayacak takım olacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 'nde 22. haftanın programı şöyle;
15.00 Botaş – Galatasaray Medical Park (Menderes Spor Salonu)
15.00 Optimum TED Ankara Kolejliler – Samsun Basketbol (TOBB Spor Salonu)
15.00 Mersin Bşb. – Ceyhan Belediye (Edip Buran Spor Salonu)
15.00 İstanbul Üniversitesi – Beşiktaş (Avcılar Spor Salonu)
15.00 Fenerbahçe – Tarsus Belediyesi (Caferağa Spor Salonu)
15.00 Homend Antakya Belediye – Kayseri Kaski (Antakya Spor Salonu).