TDF, Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası'nı Muş’ta Yapıyor

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF)’nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ileri seviye dağ kayağı Türkiye şampiyonası 16 – 19 Mart 2012 tarihlerin de Muş’ta yapılacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 2012 yılı faaliyet programında yer alan ileri seviye dağ kayağı Türkiye şampiyonasını Muş 'ta yapacağı açıklandı. 2006 – 2011 yılları arasında Muş'ta gerçekleştirilen TDF faaliyetine 400 üzerinde sporcu katılmıştı. TDF 'nin ileri seviye dağ kayağı yarışmasını Muş'ta gerçekleştirmesi il için büyük bir gurur olduğu ifade edildi. Yaz ve kış eğitimlerini Türkiye'de çeşitli bölgelerde gerçekleştiren dağcıların, dağ kayağı faaliyetine 30 sporcunun yanı sıra TDF Başkanı Öğretim Görevlisi Alaattin Karaca ve idarecilerinin katılacağı belirtildi.

“DAĞ KAYAĞI 'NIN MUŞ 'TA YAPILMASI BİZİM İÇİN ONUR VERİCİDİR”

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Organizasyon kurulu üyesi, Abit Oruç konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, dağ kayağının çok önemli olduğunu söyledi. Arama kurtarma konusunda en çok dağ kayağının tercih edildiğini ifade eden Oruç, ''2006 yılından bu yana ilimizde dağ kayağı eğitimlerini ve yarışmalarını gerçekleştiriyoruz.'' diyerek şunları söyledi:

“Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Muş'ta yaptığı ve yapacağı faaliyetlerin tümünü kendi öz bütçesinden karşıladığını bu faaliyetin sürekli Muş'ta olması da Muş 'un konumu ve misafirperverliği açısından ne kadar önem arz ettiği görülmektedir.”

“MUŞ 'TAN YAKLAŞIK 18 SPORCU KATILACAK”


Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) basın kurulu üyesi Mahmut Sönmez, “Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ileri seviye dağ kayağı yarışması 16 – 19 Mart 2012 tarihlerin de Muş 'ta yapılacak. ' derken, sözlerini şöyle sonlandırdı:

'Muş Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) için pilot bölgelerden biridir. Amacımız dağ kayağını Muş 'ta geliştirmektir. MUDOSK kulübü Başkanı Mehmet Çağlayan 'ın kamp müdürlüğü yapacağı faaliyete ilimizden yaklaşık 18 sporcu katılacaktır. Altyapı ve tesis olarak Muş bu spor için elverişli bir il.”