Şampiyonlardan Posbıyık’a Teşekkür Ziyareti

Zonguldak Ereğli Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı oyuncuları, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Bayan Voleybol Takımı oyuncuları, Liselerarası Bayanlar Voleybol İl Birinciliği müsabakalarında elde ettiği başarının ardından, bölge şampiyonasında temsil eden ve gurubunu namağlup birinci sırada tamamlayarak Türkiye Yarı Final Müsabakaları 'nda mücadele etmeye hak kazanmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ilçe şampiyonasında 5 takımı geride bırakarak şampiyon olan ve Zonguldak İl Müsabakaları 'nda mücadele etme hakkı kazanan Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı, il şampiyonasında da başarılı olarak bölge şampiyonasında oynama hakkı elde etmişti.

90 okulun takımının 9 gurupta mücadele ettiği gurup maçlarını da başarıyla ve yenilgisiz tamamlayarak 21 - 26 Mart tarihleri arasında Denizli 'de gerçekleştirilecek Türkiye Liselerarası Bayan Voleybol Turnuvası Yarı Final Müsabakaları 'nda Zonguldak 'ı temsil etme hakkını elde eden başarılı kızlar, bugün Belediye Başkanı Halil Posbıyık 'ı makamında ziyaret ederek hem başarılarını paylaştılar hem de bugüne kadar verdikleri mücadelelerde kendilerine destek olan Başkan Posbıyık 'a teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bal 'ın yanı sıra Beden Eğitimi Öğretmenleri Caner Özcep ve Osman Demirci ile Bayan Voleybol Takımı 'nın tüm oyuncuları hazır bulundu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından makam odasında ağırlanan okul yöneticileri ve sporcular adına, takım kaptanı Ayşenur Dağgül, Başkan Posbıyık 'a çiçek takdim ederken, takımın başarılı oyuncularından Büşra Bayram da ziyaretin anısına bir plaket sundu.

Anadolu lisesi öğrencilerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Anadolu Lisesi 'nin elde ettiği bu büyük başarıdan en çok mutlu olan insanların başında geldiğini ifade etti. Son yıllarda Karadeniz Ereğli sporunun bayanlarda da büyük ivme kazandığını, bu başarılarda Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak önemli bir paya sahip olduklarını kaydeden Başkan Posbıyık, kent kızlarının bayan futboldan başlayan sportif başarılarının, diğer spor dallarında da sürmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Rusya 'nın Sochi Bölgesi'nde düzenlenen Uluslararası Kuban Spring Turnuvası çeyrek finalinde Ukrayna'yı 3-0 yenerek yarı finale yükselen U19 Bayan Milli Takımı 'nın ilk golünü atan ve turnuvanın en değerli oyuncuları arasında gösterilen Ereğli Belediyesporlu Ebru Topçu ile diğer üç milli oyuncunun başarılarıyla büyük gurur duyduğunu kaydeden Başkan Posbıyık, sadece birkaç yıl önce Şalvarspor-Yazmalıspor gösteri maçıyla başlayan bayan futbol sevdasının bugün geldiği noktanın kıvanç verdiğini belirtti.

GRUP MAÇLARINI YENİLGİSİZ TAMAMLADILAR

Başkan Posbıyık, Bayan Voleybol 'da 90 takım arasında oynanan grup maçlarında, kendi grubunda bulunan 9 takım karşısında büyük başarılar göstererek Türkiye Yarı final maçlarını oynamaya hak kazanan Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı 'ndan da övgüyle söz ederken, şöyle konuştu:

“Öğrenciler olarak sadece derslerinizde değil, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan kültürel, sosyal ve sportif alanlarda da başarılar göstermeniz beni son derece mutlu ediyor. Zaten bir öğrencinin başarılı olması demek sadece derslerinde başarılı olması anlamında değerlendirilmemelidir. Ben geleceğin Karadeniz Ereğli 'sinin kültürel, sosyal ve sportif alanlarda da başarılı olan gençlerimizin ellerinde şekilleneceğine inanıyorum. Bu sebeple de elde ettiğiniz başarıyı önemsiyorum.”

“PROFESYONEL FUTBOL TAKIMINI HERKES İSTİYOR; AMA…”

Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak salon sporlarında da gençlerin önünü açacak hamle ve yatırımlara ağırlık vermek istediklerini ifade eden Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Geçtiğimiz yıl bayan voleybolda bir atılım içine girdik ve Ereğli Belediyespor olarak Bayan Voleybol Takımımızı oluşturduk. Belediyeden bir başka talep de bayan basketbol branşında bir oluşumu gerçekleştirmek. Elbette biz de bunu çok istiyoruz; ancak Karadeniz Ereğli 'de genel eğilim profesyonel bir futbol takımının oluşturulması yönünde.

Genelde de bu konuda ağzı olan konuşuyor, gazeteciler de sürekli yazıyor. Ben de başarılı bir profesyonel futbol takımımız olsun isterim elbette. Ancak profesyonel futbol takımı, ciddi bir yatırım isteyen iş. Bu konuda sürekli istekte bulunan insanlar ise kendilerinden bir lira bile istendiği zaman hemen ortadan kaybolurlar. İstemek elbette kolay; ama iş destek vermeye geldiği zaman ortada kimseyi bulamazsınız.”

BAŞKAN POSBIYIK: HER ZAMAN YANINIZDA OLDUĞUMU BİLMENİZİ İSTİYORUM

“Ben her şeye rağmen özellikle de genç kızlarımızın kendilerine imkan verildiği takdirde sporun her alanında başarılı olabildiklerini görmekten büyük keyif alıyorum. Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı 'nın elde ettiği bu büyük başarı da en güzel örneklerden biri olmuştur.'' diyerek, şöyle devam etti:

'Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sadece derslerinizde değil hayatın her alanında başarılı olmanızı sizden istiyorum. Gösterdiğiniz bu başarı, bayan voleybol için yapmayı düşündüğümüz yatırımlar konusunda da bizleri heveslendiriyor. Şahsi düşüncem; salon sporlarında yapılacak atılımlar bana daha akılcı geliyor. Bu konuda da elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

Sizler de Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Bayan Voleybol Takımı olarak hem ilçemizi, hem Zonguldak 'ı hem de bölgemizi 21 Mart 'ta Denizli 'de başlayacak olan Türkiye Yarı Final Müsabakaları 'nda temsil edeceksiniz. Size yürekten başarı diliyorum. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.”

ÖZCEP: BAŞARIMIZIN TEMELİNDE SİZİN DE BÜYÜK EMEĞİNİZ VAR

Gerçekleştirilen ziyarette Anadolu Lisesi olarak kendilerine gösterilen yakın ilgi ve verilen destekten ötürü Belediye Başkanı Halil Posbıyık 'a teşekkür eden Beden Eğitimi Öğretmeni Caner Özcep, okullarının geçtiğimiz yıl en iyi okul seçildiğini hatırlatarak, “Sportif alanda da bugün elde ettiğimiz bu büyük başarının altında Belediye Başkanı olarak sizin de büyük payınız ve emeğiniz var. Ben okulum ve öğrencilerim adına size teşekkür ediyorum.” dedi.