Işıl Alben: Avrupa'da Tarih Yazmaya Alışığız

Işıl Alben: Her maça kazanmak için çıkıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz

Başkan Ali Dürüst'ün de yer aldığı GSTV'de canlı yayınlanan 'Söz Şampiyonlarda ' programı öncesi resmi siteye görüşlerini dile getirip, 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'de takımı desteklemeleri için taraftara çağrıda bulundu.

Galatasaray Medical Park'ta beşinci sezonun geçiren takım kaptanı Işıl Alben, 'Öncelikli çok önemli bir kupa organizasyonu yaşadık üç gün boyunca. Takım olarak zor günlerden geçiyorduk. Biz toparlandığımızın farkındaydık ancak bunu taraftarımıza da göstermemiz gerekiyordu ve Antakya'da bir kere daha bundan emin olduk. Çünkü üç gün boyunca aynı enerji ve motivasyonla oynayarak kazandık. Burada elbette kazanırken final maçında ezeli rakibimizin olması çok değerliydi, sezon içerisinde iki kez kaybettiğimiz için. Şu an durumu eşitlemiş olduk. Zannediyorum taraftarımızın da gönlünü yeniden kazandık. Onları Avrupa Ligi Sekizli Final'de görmeyi istiyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. ' sözleriyle konuşmasına başladı.


Kaptan konuşmasını, 'Avrupa'da tarih yazmaya alışığız. Üç sene önce Eurocup'ı kazanıp bir ilki başararak bunu göstermiştik. Şimdi de Avrupa'nın en büyük kupasını almak istiyoruz. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Ev sahibi olduğumuz Sekizli Final'de salonu doldurmalarını ve bize her şartta destek olmalarını istiyoruz. ' diyerek tamamladı.


Dünyada kadın basketbolunun en iyi oyuncusu olarak gösterilen Diana Taurasi de 'Türkiye Kupası'nda takım halinde çok iyi oynadık. Ve şimdi de önümüzde Avrupa Ligi Sekizli Finali var. Katılan takımlar Avrupa'nın en iyi takımları. Evimizde oynayacak olmamız bizim için bir şans ve taraftarımızın gelip bizi desteklemesini istiyoruz. Onlar itici bir güç olduklarında her şey çok daha farklı. ' dedi.