Geleceğin Yıldız Futbolcularını 'Futsal' Buluşturdu

Burç Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen 'Uluslararası Salon Futbol Şampiyonası (Futsal)' 3 kıta, 16 ülkeden 35 takımı bir araya getirdi.

Yıldız erkekler kategorisinde düzenlenen turnuvada küçük futbolcular 4 gün boyunca şampiyonluk için rakipleriyle mücadele edecek.

Burç Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Futsal Şampiyonası, törenle başladı. İkitelli Spor Kompleksi 'ndeki törene; Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Burç Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Ali Gencer ve eski Milli Futbolcu Hakan Ünsal katıldı. Takımların selamlama geçişinin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Turnuvanın geçen yıl da aynı salonda coşkuyla gerçekleştirildiğini aktaran Burç Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Ali Gencer, yapılan katkılarla organizasyonun büyüyerek devam ettiğini aktardı. “İçinde bulunduğumuz asrın Türk asrı olacağı düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” diyen Gencer, “Hükümetimizin ve devletimizin bütün dünyada yapmış olduğu misyon çalışmalarına Burç Eğitim Kurumları olarak katkı sağlamak ve şu anda misafirimiz olan 300 'e yakın gencimizi Türkiye 'ye davet ederek, Türk kültürünü, Türk misafirperverliğini, centilmenliğini onlara göstermek için bu organizasyonu yaptık. Bu çorbada tuzumuz olduğu için mutluyuz.” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, sporun dostluğunu insanların birbirine kaynaştırma amacıyla kullanılmasının turnuvada tam olarak ortaya çıktığını söyledi. Uysal, organizasyonu yapan Burç Eğitim Kurumları yetkililerini tebrik etti.

Turnuvanın ortaya koyduğu manzaranın bir sözün tekrar söylenmesini gerekli kıldığını ifade eden Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ise, “Amacımız manevi manada dünyada sevginin güzelliğini yaşamaktır. Maddi manada da yine dünyanın her yerini güzelleştirmektir. Dünyanın her yerinin güzelleşmesi için sevgiye, barışa, dostluğa ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu gün burada yine yoğurdun mayasının çalındığı anı yaşıyoruz. “ şeklinde konuştu.

HAKAN ÜNSAL: BU KADAR ÜLKENİN ÇOCUKLARINI BİR ARAYA GETİRMEK ÖNEMLİ BİR İŞ

Bu tür turnuvaların dışarıdan bakıldığında çok kolay yapıldığının zannedildiğini belirten eski Milli futbolcu Hakan Ünsal ise, 'Arka tarafında ciddi bir çalışmanın ve önemli bir emeğin olduğu turnuvalar bunlar. ' ifadesini kullandı. Ünsal, “Bu kadar farklı ülkelerden bu kadar farklı takımı buraya toplamak, bu çocukları kaynaştırmak her zaman önemli iştir. Futbolun ayrı bir özelliği var. Hem futbolun güzelliği hem de çocukların kardeşliğini anlamaları açısından bu turnuva çok daha önemli diye düşünüyorum. Düşünen, uygulayan, emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ediyorum. 5 değil umarım 15 'ler, 20 'ler, 30 'lar olur, biz de hepsinde buraya gelip zevkle izleriz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından turnuvanın başlangıç vuruşunu ise eski Milli Futbolcu Hakan Ünsal ve protokol üyeleri birlikte yaptı. Hakan Ünsal kendisine sevgi gösterisinde bulunan minik futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirmeye ihmal etmedi. Yıldız Erkekler kategorisinde 5 gün sürecek Turnuva 'ya Türk okulları ve bazı ülkelerin futbol takımlarının da aralarında bulunduğu 35 takım katılıyor. İngiltere, Almanya, Myanmar, Gürcistan, Ukrayna, Fransa, Yemen, ve Kırgizistan gibi ülkelerden gelen gelen genç sporcular 4 gün boyunca şampiyonluğa ulaşmak için rakipleriyle mücadele edecek. Şampiyonanın galibi takım ve oyuncularına ödülleri ise 18 Mart Pazar günü yapılacak törenle verilecek.