Futbol Prensi’nde Yarı Final Heyecanı Başlıyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak gösterilen ve TRT Spor kanalında yayınlanan Futbol Prensi Yarışması’nda yarı final heyecanı başlıyor.

15 ilde yapılan elemelerin ardından İstanbul 'da gerçekleştirilecek yarı finaller sonrası Türkiye 'nin Futbol Prensi seçilecek yetenekli genç 1 yıl boyunca İngiltere 'de Liverpool Akademi 'de eğitim görecek. Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri olan altyapı konusuna farklı bir bakış getiren çok önemli bir proje olarak gösterilen Futbol Prensi aynı zamanda gençleri hayalleriyle buluşturan bir yetenek yarışması olarak nitelendiriliyor.

EuroasiaSports tarafından hazırlanan ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Liverpool kulübünün işbirliği ile gerçekleştirilen Futbol Prensi, yetenekli gençlerin bulunması ve gerekli eğitimin verilip Türk futboluna kazandırılması adına çok önemli bir görev üstleniyor.

İllerde yapılan elemeler sonrasında toplam 80 gencin katılma hakkını elde ettiği yarı finaller 40 'ar kişilik iki ayrı grup halinde İstanbul 'da gerçekleştirildi. Her şehrin 5 'er kişilik ekiple temsil edildiği yarı finalin ilk ayağına 8 şehirden 40 yetenekli genç katıldı.

Minyatür saha turnuvasında karşı karşıya gelen ekiplerin antrenörlüğünü ise ünlüler yaptı. Ahmet Çakar, Ali Ece, Ali Gültiken, Tümer Metin, Saffet Sancaklı, Güvenç Kurtar, Yavuz Seçkin ve Ayça Tekindor 'un antrenörlük yaptığı turnuva kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu.

Yavuz Seçkin 'in taklitleri, eski futbolcuların birbirleriyle şakalaşmaları ve ünlülerin sahadaki takımlarına yansıyan hırslarıyla izleyenlere zevkli dakikalar yaşattığı Futbol Prensi yarı finalleri 16 Mart Cuma ve 17 Mart Cumartesi günlerinde TRT Spor kanalında yayınlanacak.