Cengiz Seçsez İstifa Gerekçesini Açıkladı

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un eski teknik direktörü Cengiz Seçsev, istifasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, durumdan dolayı herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Camiada herkesin teknik adam gibi davrandığını dile getiren Seçsev, 'Bunu herkesin sorgulaması gerekiyor. Güzel giden bir şeye kim çomak soktu? Mutlaka bu tek taraflı değildir. Bir elin nesi var iki elin sesi var diye büyüklerimiz söylemiş. Yaptığımız iş; taraftarıyla, yöneticisiyle, futbolcusuyla, teknik birimiyle her kesimiyle. Takımın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağımızı söylemiştik, yaptığımı da düşünüyorum. Bugün de geldim yönetimle görüştük, güzellikle ayrıldık. Kısmet bu kadarmış.3tane galibiyeti alabilen takımın hocası ve çıkışı sağlamış teknik adam olarak bu son haftalardaki sonuçların tekrar gelmesinin tek sebebi ben olmadığımı düşünüyorum. Ben nasıl oturup, düşünüp, araştırıyorsam; herkes de kendini biraz araştırmalı tek taraflı olmamalı diye düşünüyorum. Şu anda eksik olan teknik adam gözüküyor. Herkesi teknik adam gördüm ben Tavşanlı'ya geleliden beri. Bank Asya'ya çıkmakla herkes teknik adam olmuş görüntüde. Sıkıntı birazda buradan kaynaklanıyor. Herkes bir şeyleri çok çokdaha irdeleyerek, analiz ederek bu işleri yapmalı. Takımın başarısı sadece teknik adamla olmaz, bir tek teknik adamın değişmesiyle de olmaz. Bu bir ekip işidir. Ekibin başında yönetim vardır, teknik adam vardır, futbolcu vardır ve taraftar vardır. '

Seçsev konuşmasına şöyle devam etti: 'Bundan sonra takımın güzel olmasını dilerim. Futbolcular 3 hafta içinde bulundukları durumu aşarak bir şeyler yaptılar. Bunun sonucunda da kazandılar. Bunu sağlayabildiğimizi düşünüyorum. Ama bundan sonra bir takımın ileri gitmesi için dış etkenler gerekir. Bunları sağlayacak olanda yönetimdir. Bunları sağlarken demek ki buralarda bir sıkıntı oluştu. Ve bu durumu da kafasına takan futbolcular var. Bu durumda performans düşüklüğüne neden oldu. Son maç dışındatakımın kötü oynadığını hiçbir zaman düşünmüyorum. Hatalarımızda var. Futbol zaten hatalar oyunu. Hataların sonucunda buraya gelinmiştir. Bir tane teknik adam gitti, ikinci teknik adamda gitti. Sorun tek taraflı değil ben bunu söyleyeyim. Bu takım hepimizin takımı. Bizde bu takımın başarısı için koşan teknik adamdık. Bu takımın buralara gelmesinde alt yapıda bizimde bir emeğimiz vardır. Hiçbir zaman kötü olmasını istemem '

Abdi Aktaş ce Serkan Özsoy'un Güngörenspor maçında oynamamasını da değerlendiren Seçsev, 'Ben geldiğim günden beri kimseyi takım içerisinde satmayacağımı, bu konuda taviz vermeyeceğimi söylemiştim. Ben hiçbir zaman futbolcularımı başkalarının önüne atarak yem yapmadım. Bir kelle istiyorsam zaten onu ben alırdım; ama benden çok kelle istediler. Bu kelleri ben vermediğim içinde bazı sıkıntılar oldu. Ben futbolcumu satmadım, vermedim. Bazılarını koruma amaçlı kadroya almamışımdır, bazısının da o günoynamaması gerekiyordur oynamamıştır. Kadro yapmak ayrı şey bir şeyleri istemek ayrı şey. Kadroyu ben yağacağım çünkü onlarla ben çalışıyorum. Ama bir şeylerin istenmesi tabi bunlar büyüklerdir, yönetimdir, onlarda bizim iş verenimizdir, böyle bir istekleri olabilir. Onlara da bizim dur veya git deme gibi bir şansımız yok ' dedi.

'Taraftara büyük kırgınlığım var ' diyen Seçsev, ' ben bu takımı şampiyon yaparak bir üst lige çıkartım. Çok sıkıntılar çektik, çok emek verdik. O takımın hocasına bu kadar tepki göstermeyi bir türlü hazmedemiyorum. Ben 19 senedir teknik direktörüm. İnsanlar bir araştırsın, sorsun, çalıştığım takımları bir görsün. Ondan sonra bana oradan kalkıp bağırsın. Keşke dediğim tek yer: kendimi tanıtamamışım ' diye konuştu.

Kaynak: İHA