Carlos Carvalhal: Yarın Son Saniyeye Kadar Gidecek Bu İş

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Atletico Madrid karşısında hem kendilerine destek veren taraftarlar hem de onur ve gururları için mücadele edeceklerini belirterek, "Yarın son saniyeye kadar gidecek bu iş." dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Atletico Madrid'i ağarlayacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Bu arada BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelen 200 kadar taraftar, Beşiktaş'a destek verdi.

Teknik direktör Carlos Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek kendilerine destek veren taraftarlarla ilgili olarak, 'Gördüğümüz görüntüler bizi duygulandıran şeyler. Ordu'dan geldik havaalanında bizi bekleyen destekleyen bir çok taraftarımız vardı. Buraya gelen yüzden fazla taraftarımız da şimdiden bizi desteklemeye başladılar. Eminim ki yarın da onlar için hem de onur ve gururumuz için mücadele edeceğiz. Yarın son saniyeye kadar gidecek bu iş. ' diye konuştu.


Bugünden itibaren yarını düşünmeye başlayacaklarını dile getiren Carvalhal, 'Bu takıma can veren şeylerden bazısı da 3-4 oyuncunun normalde oynamayacak olmasına rağmen özveriyle oynamak ve takıma yardım etmelerini söylemesiydi.'' diyerek şöyle konuştu:

'Takım perşembe gecesini cumaya bağlayan saat 05.00 'te İstanbul 'a geldi. Bunun ertesi günü cumartesi günü de idmanda ağrılarıyla idman yaptı, bazıları fiziki anlamda idman yapamayacak durumda olsalar bile Ordu 'ya gelip takıma yardım etmek istediklerini söylediler. 2,5 gün sonrasında ise Ordu 'da sahaya çıktıklarında devre arasında neredeyse ağrıdan mücadele edemeyecek hale geldiler.

Hepsinin bacaklarında çok ciddi anlamda kanamalar ve yaralanmalar vardı. Buna rağmen kimse berabere kaldığına sevinmedi. Ben de sevinmedim ama ben 3-0 kaybetmeye bile razıydım. Benim orada kazandığım şey oyuncularımın gururuydu. En zor şartlarda bile son dakikaya kadar mücadele ettiler. Bu kadar zorlu şartlara rağmen bile son dakikaya kadar kazanmak için mücadele ettiler. Ben onların yüzünde o gururu ve onuru gördüm. Tüm futbolcu grubunda bunu gördüm. '

'BENİM OYUNCULARIMIN HEPSİ ŞAMPİYON '

Carvalhal, 3 - 1 yenildikleri ilk maçın rövanşında oyuncularının hepsinin Atletico Madrid'i eleyip tarihe geçmek istediklerini gördüğünü kaydederek, 'Ben soruyorum bu takıma ne bu kadar güç veriyor da bu kadar istekliler. Çünkü bu oyuncuların hepsi Atletico Madrid 'i geçip tarihe geçmek istiyor. Bunun için olduğundan fazla özveri gösteriyorlar. Ben şu soruya da cevap veriyorum; benim oyuncularımın hepsi şampiyon. ' diye konuştu.

Oyuncularının şampiyonluk onuru ve gururu gösterdiğini aktaran Carvalhal, siyah - beyazlı kulübün taraftarlarına da övgüler yagdırarak şöyle devam etti:

'İkinci soru; Beşiktaş taraftarına gösterdiğimiz saygı. Onlar bize inanılmaz destek veriyor ve biz de futbolumuzla onlara bunun karşılığını vermek istiyoruz. Beşiktaş 'a yeniden yürüme arzusunu veren bu onur ve taraftarımızın bu arzusudur. Yarın da sahaya çıktığımızda yapacağımız bu olacak. Ben yarın sonuç ne olursa olsun; Ordu 'da ne cevap verdiysem öyle cevap vereceğim. Oyuncularım ellerinden geleni vereceklerdir. Onlar bu güne kadar harika işler başardılar ve yarın da başaracaklardır. '

Carvalhal, yarın sahada 11 şampiyon oyuncunun olacağını da dile getirerek, '7 şampiyon oyuncu da kulübede bekleyecek, statta ise binlerce kişi ile hep beraber Beşiktaş tarihine geçeceğiz. Evet tur zor mu; çok zor. Atletico Madrid 'e karşı elenmek olağanüstü durum mu; hayır değil. Ama kazanıp Beşiktaş tarihine geçmek bizim için önemli. Bu güne kadar çok büyük işler başardık. Hem Beşiktaş için hem de Türk takımları için en büyük performanslardan biri olacak. Bunu daha da iyi yapmaya çalışacağız. ' şeklinde konuştu.

Öte yandan Quaresma'nın kadroda olup olmayacağı yönünde bir soruya da Carvalhal, 'Pazartesi günü kadromuz açıklandı ve kendisi de kadroda yoktu. ' karşılığını verdi.

SİMAO: ATLETİCO MADRİD İÇİN YARIN ZOR BİR GECE OLACAK

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa ise taraftarlarının verdiği destekle Atletico Madrid'i yarın zor bir gecenin beklediğini söyledi.

Simao, yarın herkes için çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, 'Sadece bizim için değil; herkes için önemli bir maç. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Hepimiz bu büyük güne hazırlandık ve yarını en üst seviyede geçirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sonuçta bütün camia için çok önemli. Hepimizin birlik olması gereken bir gün olacak. Ancak isteklerimizi başarabilmek için çok kuvvetli olmalıyız. Maçın başından sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bunu yapmak için de Madrid'teki ikinci yarıdaki görüntüyü, bu maçın başından itibaren göstermek zorundayız. Eminim ki taraftarın da verdiği destekle yarın, Atletico Madrid için zor bir gece olacak. ' şeklinde konuştu.

TARAFTARLAR, CARVALHAL'I OMUZLARA ALDI

Siyah - beyazlılar, Atletico Madrid maçının hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptıkları antrenmanla tamamladı. Antrenmanı tesislere gelen 200 kadar taraftar da izledi. Siyah - beyazlı taraftarlar, özellikle teknik direktör Carvalhal'a büyük destek verirken, Portekizli teknik adamı omuzlara aldı.

Tezahüratlarla futbolculara da destek veren taraftarlar, ellerinde yaktıkları meşalelerle antenman sahasını karnaval alanına çevirdi. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan antrenmanda futbolcular, kümeler halinde top kapma çalışması yaptı.