Banvit: 64 - Galatasaray Medical Park: 73

Beko Basketbol Ligi’nde 17. haftanın erteleme maçında Galatasaray Medical Park konuk olduğu Banvit’i 73 - 64 mağlup ederken, Josh Shipp’in ağır sakatlığıyla sarsıldı.

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi 'nde 17. haftanın erteleme mücadelesinde Banvit ile deplasmanda karşılaştı. Bandırma temsilcisini 64-73 mağlup ederek galibiyet serisini 10 maça taşıyıp liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar, üçüncü periyotta Josh Shipp 'in sol ayak bileğinin kırılmasıyla sarsıldı. Ev sahibinin 7 maçlık galibiyet serisine nokta koyan konuk ekipte Caner Topaloğlu ve Boris Savovic 15 'er sayı atarken, Jamon Lucas 13 sayı- 5 ribaund- 5 asist üretti. Banvit 'te ise Serkan Erdoğan 15 sayı kaydetti.


Galatasaray Medical Park karşılaşmanın başında Jamon Lucas - Boris Savovic ikilisinin sayılarıyla 9-2 'lik seri yakalayarak öne geçti. Josh Shipp 'in de hücumda katkı vermesiyle üstünlüğünü koruyan Sarı-Kırmızılılara Serkan Erdoğan ve İzzet Tükryılmaz yanıt verdi. Banvit, iki serbest atış isabetiyle serisini 8-0 'a taşıyıp skoru eşitledikten sonra Caner Topaloğlu ilk periyodun sonucun belinledi: 14-16.


Ev sahibi ikinci çeyrekte Kalin Lucas 'ın basketiyle üstün duruma gelirken, takımını önde tutan ise isim Serkan 'dı. Bandırma temsilcisi Lucas ile sayı üretmeye devam ederek farkı 7 'ye yükseltti. Mert Shumpert 'ın üçlüğüyle toparlanan konuk ekip, Caner Topaloğlu 'nun gayretiyle arayı kapattı. Jamon Lucas da takımının devreyi 36-38 avantajlı bitirmesini sağladı.


Karşılıklı basketlerle girilen üçüncü periyodun ilk 6 dakikası 47-50 Galatasaray Medical Park üstünlüğüyle geçildi. Fakat çeyreğin bitimine 6 dakika 21 saniye kala yaşanan sakatlık tüm basketbolseverleri üzüntüye boğdu. Skor 44-43 iken hızlı hücumda Keith Simmons 'ın topunu bloklamak isteyen Josh Shipp 'in çok talihsiz bir şekilde bileği sol ayak bileği kırıldı. Bu büyük şoku atlatıp mücadeleye devam eden Sarı-Kırmızılılar; Furkan Aldemir, Caner Topaloğlu ve Boris Savovic 'in sayılarıyla final periyoduna 51-57 önde girdi.

Banvit, dördüncü çeyrekte Ender Arslan 'ın çift hanelere çıkardığı farkı Chuck Davis 'in çabasıyla 5 'e indirdi. Fakat rakip pota altında Furkan Aldemir ile etkili olan Galatasaray Medical Park, Mert Shumpert - Jamon Lucas ikilisinin isabetleriyle önde kalmayı bildi ve karşılaşmayı 64-73 kazandı.