Abdullah Avcı, Derviş Eroğlu İle Görüştü

Eski bir futbolcu ve Galatasaray taraftarı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Futbol Milli Takımı'nın, Avrupa ve Dünya kupalarında başarı elde edebilecek bir takım olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nda yer alan görüşmede, Avcı'yı seminer vermek üzere ülkeye davet eden Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Görüşmede, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na, Galatasaraylı eski futbolcu Arda Turan'ın giydiği 14 numaralı milli takım formasını imzalayarak armağan etti.

EROĞLU: 'FUTBOLCU SEYİRCİ OLUNCA BİLGİÇLİK TASLAR '
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, futbolun çok güzel bir merak olduğunu ifade ederek futbol oynayan kişilerin daha sonra seyirci olunca bilgiçlik tasladığını, 'Teknik direktör ben olsaydım şunu yapardım ' diye yorumlarda bulunduklarını söyledi.

Eroğlu, futbolun kitleleri peşinden koşturtan bir spor olduğunu, Abdullah Avcı'nın küçük bir takımın teknik direktörüyken bütün büyük takımları yenmeyi başardığını hatırlatarak, 'Bu sizin başarınızdır. Ekibi motive etmek, maça hazırlamak önemli konulardır. Bunu da güzel yaptınız ve başarılı bir teknik direktördünüz. Şimdi de milli takıma seçilmeniz bu başarınızı göstermektedir ' diye konuştu.

İyi bir teknik direktörün futbolcuların başarısında çok etkili olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, milli takımın emanet edildiği Abdullah Avcı'nın tamamen yerli bir milli takım oluşturduğunu hatırlattı. Gerek Kıbrıs'ta gerek Türkiye'de milli takıma girebilecek daha çok sporcular bulunduğunu, onları bulup çıkarmak gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, sporcuların motive edilmesiyle büyük başarıların elde edilebileceğini vurgulayarak, Türkiye Futbol Milli Takımı'nın, Avrupa ve Dünya Kupalarında başarılar elde edebilecek bir takım olduğuna inandığını vurguladı. Eroğlu, Abdullah Avcı'yı kutlayarak başarı diledi.

AVCI: 'KIBRIS'A KATKIDA BULUNUP SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELDİK '

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı da konuşmasında, eğitim ve sağlıkla ilgili her türlü organizasyonu kaçırmamaya çalıştığını belirterek, Kıbrıs'a da katkıda bulunup sorunlara çözüm bulmak için geldiklerini söyledi.Avcı, dün akşam geldikleri Kıbrıs'ta iyi ağırlandıklarını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da futbola meraklı ve Galatasaray taraftarı olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Abdullah Avcı, istikrarlı bir turnuva takımı olabilmenin önemine işaret ederek, ancak o zaman finale oynama şansı bulunabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA