12 Yaşındaki Karatecinin Hedefi Balkan Şampiyonluğu

Türkiye Karate Şampiyonası yıldızlar kategorisinin 12 yaşındaki şampiyonu Ahmet Talha Çakır, Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından kabul edildi.

16 - 18 Mart 'ta Sırbistan Karadağ 'da düzenlenecek Balkan Çocuklar Şampiyonası'nda milli takım formasıyla mücadele edecek olan İnegöllü Ahmet Talha Çakır; şampiyona öncesi hem hocası, hem de babası olan Cemil Çakır ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ı ziyaret etti. Başkan Aktaş başarılarından dolayı milli sporcuya küçük altın takdim etti.

Ziyarette konuşan Cemil Çakır, Türkiye çocuklar karate şampiyonasına Türkiye 'den yaklaşık 40 il 'in katıldığını söyleyerek, İnegöl 'den de Ahmet Talha Çakır ve Emrah Göksoy ile şampiyonaya katıldıklarını belirtti.

Sporcuların iki branşta yarıştığını Emrah Katada 'nın 5. Turda, Ahmet Çakır 'ın ise 4. turda elendiğini belirterek, “Komitede ikinci turda Ahmet Talha Çakır Türkiye şampiyonu oldu. İnegöl 'ümüzden böyle bir şampiyon çıkması bizi mutlu etmiştir.” dedi.

“Spor sadece futbol değildir” diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Türkiye Şampiyonu olmak ve Milli Takımı temsil etmek sıradan bir başarı değildir. Henüz 12 yaşında bunu tatmak ise ayrı bir onur.” ifadesini kullandı.