Yılmaz Vural: 'Ligde Kalma Konusunda Umutlarımız Azalmadı'

Sakaryaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ligde kalma konusunda umutlarının azalmadığını söyledi.

Rüstemler Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Vural, Adanaspor maçında istenmeyen bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını belirterek 'Adanaspor maçını kazansaydık ligde kalma umutlarımız artacaktı. Rakiplerimizle puan farkını da kapatacaktık ama olmadı. Bu maçın ardından iş, önümüzdeki haftalara kaldı. Önümüzdeki 9 maçta ligde kalmaya yetecek kadar puanı toplamak zorundayız ' dedi.

Ligde kalma konusunda umutlarının azalmadığını ifade eden Vural, bundan sonraki 9 maçta, ligde kalmaya yetecek kadar puanı toplayabileceklerini belirterek,''Önümüzde 9 karşılaşma var. Bu da 27 puan eder. Takım bu zamana kadar bu puanları toplayamadı, şimdimi toplayacak diyenler olabilir. Ancak bakıyorum, Konyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kartalspor, Adanaspor maçları tüm bu karşılaşmalarda iyi mücadele ettik. Ofansif anlamda da rakiplerimizden çok daha fazla pozisyon bulduk. Ancak bireyselhatalardan goller yedik'' diye konuştu.

Takımın başında 4 maçtır olduğunu belirten Vural, bu maçlarda çok sayıda gol pozisyonlarına girmelerine rağmen kazanamadıkları ifade ederek, antrenmanlarda da bunun üzerine çalıştıklarını söyledi. Vural, 'Kazanmak için gol atmamız lazım. Çok pozisyon buluyoruz ama bir türlü netice alamıyoruz. Şu ana kadar 4 maçta 2 puan alabildik. Oyun olarak galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Fakat futbol, pozisyon bulanın ya da iyi oynayanın kazandığı bir spor değil. Sonuca gitmeniz gerekiyor. İnşallah bundansonra futbolun şansı yanımızda olur. Buna ihtiyacımız var. İnanılmaz bir taraftar desteğimiz var. Adanaspor maçında tribünde yerini alıp takımlarını destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Takımdaki oyuncularımız Sakarya'nın kendi çocukları. Diğerleri de artık buralı olmuş. Haftada 9 antrenman yapıyoruz. Çocuklar kendi kapasitelerinin de üstüne çıkıyorlar. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz'' dedi.

Takımdaki son gelişmelere de değinen Yılmaz Vural Gazanfer'i disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bıraktıklarını belirterek, ''Kartalspor maçında da uyarmıştım, ancak Adanaspor maçı sonrası benzer hareketlerinin devamı nedeniyle Gazanfer'i kadro dışı bıraktık.15 bin lira'da para cezası verdik. Kendisi A2 takımıyla antrenmanlara çıkacak. Disiplin bizim açımızdan çok önemli'' şeklinde konuştu.

Fi -Yapı ile sezon sonuna kadar göğüs reklamı konusunda anlaştıklarını da açıklayan Vural, 'Burada teşekkür etmek gerekenler var. Sayın Valimiz ve Şen Piliç birde Kent Lojistik. Çünkü Şen Piliç göğüs reklamını sezon öncesi almıştı. Ancak Fi Yapı ile göğüs reklamı konusunda yeni bir anlaşma olunca sayın Valimiz Şen Piliç'i arayarak ricada bulundu. Şen Piliçte önemli olan Sakaryaspor'un menfaatleri dedi ve kabul etti. Hem sayın valimize hem de Şen Piliç'in sahibi Haşim Bey'e teşekkür ediyorum'' dedi.

Yılmaz Vural, Fi-Yapı'nın sezon sonuna kadar göğüs reklamı verdini ve bunun için Bir milyon liralık bir anlaşma yapıldığını belirterek, 'Fi-Yapı üç daire verecek. Geri kalan rakamda takımımızın primleri için ödenecek. Yani takımımız her pirimi hak edişinde Fi-Yapı primleri ödeyecek. Diyelim ki üç dairenin fiyatı 300 bin lira geri kalan 700 bin lira, Sakaryasporlu futbolculara prim olarak ödenecek. Her galibiyete toplamda 125 bin lira prim ediyor. Takımımız galip geldikçe, bu rakam Fi-Yapı tarafındanödenecek'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA