Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol Kulübü (SBK) hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları TED Ankara Kolejliler maçının hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ligin son maçını deplasmanda oynayacak olan SBK'da eksik ve sakat oyuncu bulunmaz iken Baş Antrenör Kaan Artun, takımdan ayrılan Jayne Appel'in yokluğunu hissedeceklerini belirtti. Kadınlar Türkiye Kupası öncesi Jayne Appel'in takımdan ayrılması takım oyununda biraz etkilendiklerini ifade eden SBK Baş Antrenörü Kaan Artun, 'Kadınlar Türkiye Kupası bu sezon bizim ligin başında açıkladığımız hedeflerimizden biriydi. Kupada en azından bir tur geçip taraftarlarımızı memnun etmek istiyorduk ama ne yazık ki Jayne Appel'in takımımızdan ayrılmış olması bizi biraz etkiledi.

Ama diğer oyuncularım BOTAŞ karşısında güzel bir mücadele verdi. Fakat kupa maçındaki yapılan müdafaadan memnundeğilim. Çünkü çok fazla sayı yedik. Bu maçı görerek ligin son maçını oynayacağımız TED Ankara Kolejliler maçına hazırlanıyoruz. TED Ankara Kolejliler maçı her iki takım için de çok önemli durumda. Çünkü TED Ankara Kolejliler ligde kalmaları için bizi yenmeleri gerekiyor. Bizde bu maçtan galibiyetle ayrılmamız durumunda Play-off'lara çok daha iyi bir pozisyondan girebilme ihtimalimiz var. Bizim bu maçın kazandığımız zaman ve diğer maçların sonucuna göre ligi 4.ve 7. sıralarda bitirme ihtimallerimiz var.İki taraf için önemli olan bu maçın farkındayız ve buna göre hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Play-off'lara iyi bir yerden girmek istiyoruz ' dedi.

Kaynak: İHA