Karabükspor'da Rehavet Uyarısı

Kardemir D.Ç Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, ligin bitimine 4 hafta kaldığını ancak henüz her şeyin bitmediğini söyledi.

Kardemir D.Ç Karabükspor Metin Türker Tesisleri'nde beraberinde Basın Sözcüsü Ziya Alak ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İlk yarının bitmesi ile kendilerine ligden düştü gözüyle bakıldığını ancak ikinci yapılan transferlerle yakaladıkları bir çıkış trendi olduğunu belirten Nevzat Şahin, 'Bizim için her şey bitmiş değil. Biz özellikle ikinci yarı söylediğimiz bir söz vardı, 'Kurtuluş harbi veriyoruz ve sırat köprüsünden geçiyoruz'Karabük halkı ve medyası bu manada bize destek versin diye beyanatımız olmuştu. Şuan ligin bitmesine 4 hafta var ve alınması gereken 12 puan var. Belli bir süreçten geçiyoruz. Bu kulüp geçmişte başarılar ve şampiyonluklar ile sıkıntılı dönemlerde yaşadı. Tabiri caizse sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Allah o kötü günleri bu camiaya bir daha yaşatmasın. Bu noktada kulüp ve yönetim olarak ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmaya çalışıyoruz. Her şeyin bitmediğinin de bilincindeyiz. Çünkü geçmişdönemlerde Zeytinburnu faciası yaşadı bu kulüp ve son saniyede küme düştü. Allah o kötü inşallah bu camiaya bir daha yaşatmaz ' dedi.

Ligin ikinci yarısında yapılan transferlerle birlikte kulübün 40-50 milyon civarında borç yükü altında olunduğu yönde çıkan dedikodulara da cevap veren Şahin, 'Bir defa öyle bir rakamlar yok. Bu kulüpte geçmişten gelen borçta yok. Böyle bir borcumuzda uzun bir süredir hiç olmadı. Ben bu kulübün mali sekreterliğini de yaptım. Belli bir meblağlar harcanmıştır ve harcadığımız her kuruş ana sponsorumuzun bilgisi dahilinde olmuştur. Biz burada kendi şirketimizi, kendi aile bütçemizi idare eder gibi bu kulübüidare etmiyoruz. Bu kulüp geçmişte de olduğu gibi profesyonel bir şekilde idare ediliyor ve bundan sonrada öyle olacaktır. Sorumluluklarını bilen mali altyapısı sağlam bir kulüp olarak Türkiye'de tanınıyoruz ve buda böyle gidecektir. Bizim ikinci yarı yaptığımız transferler bütçemize artı 4-5 milyon lira yük getirdi. Buda kaçınılmazdı. Biz görevimizin bilincinde hareket ediyoruz. Ayağımızı yorguna göre uzatmamız gerekiyor ve bu yapıyı da bozmamız lazım ' ifadesinde bulundu.

Kaynak: İHA